Pála by z tenistek postavil dva týmy. Kapitán neví, kde hrát semifinále

České tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu, ale při následujícím domácím zápase proti Francii budou mít zřejmě pořadatelé hodně starostí se skládáním týmu i místem konání. Tradiční haly totiž zabere hokejové MS.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková (vlevo) zařídila během zápasu s Kanadou 2 body. Fedcupový tým vedl Petr Pála

Karolína Plíšková (vlevo) zařídila během zápasu s Kanadou 2 body. Fedcupový tým vedl Petr Pála | Zdroj: ČTK

„Tým je hrozně široký a uvidíme, jak to bude v dubnu. Za to jsem strašně rád,“ těší kapitána fedcupové reprezentace Petra Pálu.

Debutantky ve fedcupovém týmu Karolína Plíšková i Tereza Smitková protáhly tým do semifinále přesvědčivým způsobem, takže by kapitán neměl mít o kvalitní tenistky při sestavování nominace za pár měsíců nouzi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příjemné starosti českého fedcupového týmu zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Navíc bude moci počítat i s žebříčkově nejlepšími hráčkami Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou, které v Kanadě chyběly. „Daly by se postavit dva úplně vyrovnané týmy. Kdyby proti sobě hrály, tak nevím, kdo by vyhrál,“ odhaduje Pála, který už tuší, na jakém povrchu se bude semifinále hrát.

Jen zatím není jasné, ve které hale budou pořadatelé kurt montovat. Termín zápasu je poměrně blízko od startu hokejového šampionátu v Praze a Ostravě, takže v libeňské či vítkovické aréně se tenistky v duelu s Francií asi nepředstaví.

Pro organizátory teď může být náročnější najít vhodné místo, navíc v době, kdy se v Česku koná hned několik velkých sportovních akcí. Ale pro fanoušky je dobré, že uvidí tenistky doma. „Bude to úžasný zápas a zase máme obrovské šance,“ říká prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

 

A také Karolína Plíšková, která v Kanadě plnila roli týmové jedničky, je ráda, že budou hrát české tenistky doma, ať už nastoupí kdokoli. „Je to výhoda pro všechny holky z týmu. Jsme všechny spíš na tvrdý povrch než na antuku. Navíc je příjemné hrát doma.“

Výhodě domácího prostředí pomohl velký obrat Francouzek v zápase s Itálií. Italské vítězství by totiž pro semifinále znamenalo cestu na otevřený kurt a antuku.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme