Uprchlý vězeň Jan Novák půjde k soudu, hrozí mu až 5 let za mřížemi

Loňský útěk nebezpečného vězně Jana Nováka z pražské Thomayerovy nemocnice skončí před soudem. Žalobu na něj podalo státní zastupitelství. Novákovi hrozí až 5 let vězení nebo peněžitý trest.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4 podalo dnes obžalobu na uprchlého vězně k Obvodnímu soudu pro Prahu 4. Právní kvalifikace je maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ řekla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

V nemocnici v Praze-Krči byl Jan Novák kvůli plánovanému lékařskému vyšetření. Využil ale příležitosti a vězeňské službě utekl oknem. Necelý měsíc se pak skrýval, než ho policie dopadla ve středních Čechách.

Kvůli Novákovu útěku už ve svých funkcích skončili ředitel pankrácké věznice Pavel Hadrava a ředitel odboru vězeňské stráže z generálního ředitelství Vězeňské služby Petr Vlk.

Dva členové eskorty, která vězně do nemocnice doprovázela, byli postaveni mimo službu.

Možné podoby uprchlého vězně Jana Nováka podle policie | Foto: Policie ČR

Simona Bartošová, Edita Valentová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme