Česko se chce podílet na boji proti extremismu, řekl Zeman v Jordánsku

Česko je podle Miloše Zemana připravené podílet se na mezinárodních akcích proti extremismu. Český prezident to řekl na návštěvě Jordánska, které podpořil v jeho boji s terorismem. Jordánsko minulý týden přiostřilo útoky proti pozicím Islámského státu poté, co džihádisté upálili jordánského pilota.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Jordánska

Prezident Miloš Zeman je na návštěvě Jordánska | Zdroj: ČTK

Prezident Miloš Zeman předá ve středu králi Abdalláhovi nejvyšší české státní vyznamenání.

Řád bílého lva dostane král podle prezidentské kanceláře jako ocenění jordánského boje proti terorismu. Sám Zeman vyzval koncem ledna v Praze k velké mezinárodní ozbrojené akci proti hnutí Islámský stát.

Prezidenta na návštěvě doprovázejí i desítky českých podnikatelů. S Jordánskem podepsali obchodní dohodu a spolupracovat budou i v oblasti obnovitelných zdrojů. Česko by také mohlo Jordánsku pomoct s výstavbou první jaderné elektrárny.

Prezident Miloš Zeman se v rámci návštěvy Jordánska setkal s předsedou vlády Abdalláhem Ansúrem | Foto: ČTK

Anna Jadrná, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme