Lobbista Janoušek neuspěl se žádostí o přerušení pobytu ve vězení

Podnikatel a lobbista Roman Janoušek dál zůstává ve vězení. U soudu neuspěl s žádostí o přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Informaci, se kterou přišel deník Právo, potvrdila Českému rozhlasu mluvčí Krajského soudu v Brně Lenka Smutná Polachová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Trestní řád podle Poláchové umožňuje přerušit výkon trestu za předpokladu, že by závažný zdravotní stav odsouzeného nebylo možné řešit v rámci léčebné kapacity Vězeňské služby ČR, případně v civilním zařízení během krátkodobého přerušení trestu.

„Ze závěru nemocniční lékařské komise Vězeňské služby České republiky vyplývá, že v tomto případě tomu tak není,“ uvedla mluvčí soudu.

Podnikatel si tak ve věznici v Brně musí dál odpykávat trest 4,5 roku za to, že v opilosti přejel ženu, která chtěla řešit předchozí nehodu, a ujel. Janouškův advokát Vít Široký už oznámil, že proti rozhodnutí brněnského krajského soudu podá stížnost.

Advokát podá proti rozhodnutí stížnost

Široký podle svých slov dodal soudu veškerou zdravotní dokumentaci, kterou měl k dispozici. Vězeňská nemocnice, ve které Janoušek od loňského listopadu pobývá, si vypracovala vlastní vyšetření. Jeho výsledky advokát zatím nemá k dispozici, dorazila mu jen poslední lékařská zpráva.

„V té zprávě jeden lékař doporučoval přerušení trestu ze zdravotních důvodů a dva lékaři neodporučovali s tím, že věznice je schopna zajistit dostatečnou zdravotní péči. Na základě této zprávy krajský soud rozhodl, že se žádosti nevyhovuje,“ řekl Široký Českému rozhlasu.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

Martin Hromádka, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme