V Táboře pravděpodobně vznikne nové sídliště

8. prosinec 2004

Byty pro 1300 rodin postaví soukromý investor v Táboře. V místě bývalé čekanické cihelny vznikne nové parkové sídliště s maximálně pětipatrovými domy, uvedl ve své jihočeské příloze deník Mladá fronta Dnes (MfD). Druhé největší město jižních Čech tak podle tohoto listu zažije zřejmě už v příštím roce začátek jedné z největších bytových výstaveb v republice.

Investorem bude známý táborský podnikatel Karel Dvořák, který mimo jiné opravuje zanedbaný pivovar a už také zahájil rekonstrukci společenského domu Střelnice. Pokud se jeho záměr skutečně podaří, ve městě vznikne v podstatě další sídliště, připomíná list. Ve vytypovaném území pokračují demoliční práce, aby pozemek byl připraven k výstavbě. "Ano, mohu potvrdit, že Karel Dvořák se stal majitelem cihelny. Celý bytový projekt bychom chtěli zvládnout postupně ve čtyřech etapách," uvedla manažerka firmy Karla Dvořáka Petra Adlerová, která má na starosti správu nemovitostí. Vybraná lokalita se nachází zhruba pět až sedm minut chůze od centra táborského Nového Města. První etapa zahrne asi 270 bytů, které budou jako všechny ostatní určeny k prodeji do osobního vlastnictví. "O ceně bych ještě nerada hovořila. Mohu ale prozradit, že velikosti bytů budou od dvoupokojových bez kuchyně až po třípokojové s kuchyní, aby poptávka mohla být co nejširší," sdělila Adlerová. Firma by podle ní chtěla první etapu ukončit v polovině roku 2006.

Táborský starosta František Dědič vítá každý byt, který vybuduje soukromý investor. "Dříve mezi lidmi převládal názor, že byty musí být aktivitou města, ale ukazuje se, že tomu tak být nemusí," uvedl Dědič s tím, že město investorovi jako v jiných případech pomůže s vybudování inženýrských sítí. "Výstavba určitě změní tvář tamní čtvrti. Územní plán s tím však počítá," připomněl starosta.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio