Baseball je na Hertla moc pomalý. V Americe si nejvíce oblíbil basket

Americké soutěže jsou známé jako nejlepší v americkém fotbalu, basketbalu či baseballu. Český mladík Tomáš Hertl baví fanoušky v hokejové NHL a ostatní sporty ho příliš nezaujaly. Se San José Sharks vyjíždí i do měst, která jsou ochromena mrazem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl v dresu San Jose

Tomáš Hertl v dresu San Jose | Zdroj: Reuters

„Není to nic příjemného, když tady je hezky a ve Winnipegu je minus dvacet. Samozřejmě musím mít teplé oblečení, ale na tripech není čas chodit nikde venku, jsme spíš po hotelech. Ani mi to moc nevadí, na zimu jsem zvyklý,“ vysvětluje Tomáš Hertl.

Sám je i fanouškem zimních sportů. Přes program plný tréninků a zápasů mu neunikl ani pád Ondřeje Banka na světovém šampionátu lyžařů v Coloradu. „Viděl jsem nějakou fotku. Nehezky se na to dívá, ale naštěstí je v pořádku, to je hlavní.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Americké počasí i zranění Ondřeje Banka okomentoval Tomáš Hertl pro reportéra ČRo Marka Augustina

„Minulý rok jsem to hodně sledoval na olympiádě. Celkem hodně mě chytil biatlon,“ svěřuje se autor 10 gólů v letošní sezoně.

Typicky americké sporty ale českého hokejistu příliš nezaujaly. „Baseball mě vůbec nechytil, to je na mě moc pomalé. Americký fotbal začínám trošku sledovat. Jak to pořád běží v televizi, tak mi nic jiného nezbývá. Trošku víc mě baví basket,“ přiznává s tím, že fandí Golden State Warriors.

 

Aktivně český mladík holduje cyklistice či tenisu, populárním doplňkovým sportům při letní přípravě na sezonu. Na špici českého tenisového žebříčku mezi hokejisty se ale neřadí.

„Mám problémy s podáním. Minulé léto jsem nehrál, tak bych chtěl zase začít, ale potřeboval bych mnohem víc tréninku,“ uznává.

Vystoupení tenistek ve Fed Cupu ale sledoval. „Jsem rád, že zrovna v tenise se nám daří dlouhodobě. Vždycky rád vidím, když se jako český národ prosazujeme,“ dodává Tomáš Hertl.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme