Když už, tak jen sjezd. Ondřej Bank přemýšlí o pokračování v kariéře

Myslel si, že vyzrál nad svým lyžařským osudem a že už ho nic nezastaví. Ale spletl se. Ondřej Bank se dnes vrátil předčasně a zraněný z mistrovství světa v alpském lyžování a ve 34 letech zvažuje, jestli má vůbec cenu, aby ve vrcholovém sportu dál zůstal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank osud nepřelstil. Teď přemýšlí, jestli pokračovat v kariéře

Ondřej Bank osud nepřelstil. Teď přemýšlí, jestli pokračovat v kariéře | Zdroj: ČTK

Ondřej Bank má na zdravotní problémy smůlu. Po úspěších v závodech ve Wengenu a Kitzbühelu si přitom myslel, že se osudu vzepřel. „Prostě byl napsaný, já jsem ho přemazal a napsal jsem si svůj nový. Fakt mi to tak přišlo,“ svěřuje se Ondřej Bank.

„Zároveň jsem si ale říkal: ‚Tohle ale nemůžeš říct, protože pak se někde vysekáš a na těch lyžích chcípneš.‘ Teď už mi to zas jako můj osud připadá,“ směje se český lyžař.

Přehrát

00:00 / 00:00

O osudu i případném pokračování v kariéře mluvil s Ondřejem Bankem reportér ČRo Tomáš Kohout

Od vtípků se mu při rozhovoru na pražském letišit napínaly stehy, které ho zdobí ve dvou řadách pod levým okem, ne u pusy. Pravou tvář má pro změnu odřenou, kotník bolavý, ale hlava vše vydržela „jen" s otřesem mozku.

Další úvahy nad budoucností poslední pád prý neovlivní. „Není to tak, že bych zanevřel na lyžování. Rozhodování, jestli pokračovat v lyžařské kariéře, by přišlo, i kdybych si nic neudělal. Bude to teď zajímavá otázka,“ zamýšlí se 34letý závodník.

Jestli se rozhodne pokračovat, vyjde mu z toho i jeden paradox: Zaměří se na disciplínu, která se mu naposledy vymstila - na nebezpečný sjezd.

Ondřej Bank je v ČR. S hlavou to není sranda, říká a chystá se na vyšetření

Číst článek

„Nic jiného nedává smysl. Když nepojedu další závody, tak jediné, v čem zůstanu ve třicítce a budu mít dobré číslo, bude sjezd. Je to věc, na kterou si věřím, že tam šance je. Automaticky vyplývá, že když už, tak sjezd,“ vysvětluje.

Rozhodování nebude trvat nijak dlouho. „Rád bych pokračoval v tom samém týmu a oni musí mít jistotu, co dělat. Myslím, že si dohromady sedneme, řekneme si, jestli je motivace, nebo je pro mě lepší být doma s rodinou, což je taky zajímavé,“ nechává Ondřej Bank obě možnosti otevřené.

 

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme