Američtí lyžaři jsou na domácím MS stále bez vítězství. Přítomnost Woodse nepomohla

Americký sen zatím na mistrovství světa v alpském lyžování nefunguje. Fanoušci při každém závodě poctivě zaplňují tribuny stadionu v Beaver Creeku, ale na vítězství domácího lyžaře tři dny před koncem šampionátu stále čekají. Nepřišlo ani v obřím slalomu žen, při kterém se poprvé na kopci sešly dvě lokální hvězdy - Lindsey Vonnová a Mikaela Shiffrinová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lindsey Vonnová s přítelem, golfistou Tigerem Woodsem

Lindsey Vonnová s přítelem, golfistou Tigerem Woodsem | Zdroj: Reuters

„Musím zapracovat na rovinatých pasážích a také na tom, abych dokázala držet přímější, agresivnější stopu,“ uvědomuje si Shiffrinová.

„Holkám, co dneska vyhrály, nedělá problém to prostě napálit střemhlav dolů. Prostě jedou a o nic se nestarají, kdežto já pořád myslím na to, abych neudělala chybu,“ dumá místní 19letá rodačka, která skončila v obřím slalomu osmá, zatímco se ze svého druhého zlata na šampionátu raduje Rakušanka Fenningerová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Americká alpská lyžařka Mikaela Shiffrinová se pořád bojí chyby, šanci dostane ještě ve slalomu

Američané věří, že čas Shiffrinové ještě přijde. Vždyť v sobotu se jede slalom, ve kterém je poslední olympijskou vítězkou i mistryní světa.

Zato pro Lindsey Vonnovou domácí mistrovství světa skončilo. Slalom nepojede, má jeden bronz z úvodního super-G a teď ve svém prvním obřím slalomu po dvou letech plných zdravotních problémů skončila čtrnáctá. V prvním kole ji porazila i Kateřina Pauláthová.

„Byla jsem hrozně šťastná, vím, že na to mám, ale ještě jsem to neprodala. Udělala jsem stupidní chybu, to by se mi stávat nemělo,“ naštvala sama sebe a oplakala vypadnutí ze životně rozjetého závodu těsně před cílem druhé jízdy 21letá Češka, která byla po prvním kole sedmnáctá.

Obří slalom na MS vyhrála Fenningerová, Pauláthová upadla těsně před cílem

Číst článek

A zážitek jí nezlepšilo ani to, že ji při závodě sledoval i muž, který je spíš zvyklý, že se lidé dívají na jeho výkony, golfista Tiger Woods. „Golf je pro mě hrozně nudný sport, to mě moc nevzruší,“ podotkla Pauláthová.

Jiné to zřejmě bude u golfistovy partnerky Vonnové, která teď v jeho náruči může obrečet, že vysněné zlato na šampionátu v domovském městě pro Američany nezíská.

Američanka Mikaela Shiffrinová na trati obřího slalomu v Beaver Creeku | Foto: ČTK/AP

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme