Rychlobruslařka Karolína Erbanová získala bronz na MS v Heerenveenu

Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová získala poprvé v kariéře medaili na mistrovství světa. V nizozemském Heerenveenu dojela v závodu na 1000 metrů na třetím místě. Po zlaté Sáblíkové přidala tak do sbírky české výpravy bronz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Erbanová získala na mistrovství světa v Heerenveenu bronzovou medaili

Karolína Erbanová získala na mistrovství světa v Heerenveenu bronzovou medaili | Zdroj: ČTK

Karolína Erbanová Startovala v poslední rozjížďce se svojí tréninkovou partnerkou Ireene Wüstovou, kterou dokázala porazit.

Česká rychlobruslařka zajela nejrychlejší čas sezony 1:15,26 a nad její síly byly jen favorizované Američanky Heather Richardsonovou a vítězku Brittany Boweovou.

Domácí ikona Wüstová tak i podruhé prohrála vzájemný souboj s českou rychlobruslařkou. Nejdříve ji na trati 3000 metrů porazila Martina Sáblíková, kterou dnes čeká ještě závod na 5000 metrů a v závodě na 1000 metrů se musela sklonit před Karolínou Erbanovou.

 

Dvaadvacetiletá Erbanová odstartovala nejlépe ze všech závodnic a ještě na druhém mezičase byla stříbrné pozici. V posledním kole sice trochu zpomalila, ale na celkovou třetí příčku dosáhla. Na šampionátu se představí ještě v závodech na 500 a 1500 metrů.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Heerenveenu:

Ženy:
1000 m: 1. Boweová (USA) 1:13,90, 2. Richardsonová (obě USA) 1:14,49, 3. Erbanová (ČR) 1:15,26.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme