Lídři hlavních politických stran v Británii podepsali dohodu o ochraně klimatu

Předsedové tří hlavních politických stran ve Velké Británii podepsali společnou deklaraci o ochraně klimatu. Necelé tři měsíce před volbami to ostrovní média považují za zcela ojedinělý úkaz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Parlamentu Spojeného království – Westminsterský palác

Sídlo Parlamentu Spojeného království – Westminsterský palác | Foto: public domain, Arpingstone

Spojené království tak má jasné pilíře své ekologické politiky, ať už hlasování ve volbách 7. května dopadne jakkoli.

David Cameron, Ed Miliband a Nick Clegg ve společné výzvě označili změny klimatu za hrozbu nejen pro životní prostředí, ale také pro globální a národní bezpečnost. Podle předsedů tří hlavních politických stran, kteří si předtím v ekologických otázkách opakovaně vjeli do vlasů, je společný postup proti klimatickým změnám šancí vybudovat silnější britskou ekonomiku.

Trio vrcholných politiků se dohodlo na dodržování dosavadního britského závazku ohledně snižování emisí skleníkových plynů a postupném odstavení všech uhelných elektráren bez zařízení na zachytávání a ukládání uhlíku. Ať už příští vládu povede kdokoli, Spojené království má také uznat globální dohodu o klimatu coby právně závaznou.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme