Strachová je ráda, že následovala intuici. Byla jsem hodně dole, přiznává

Loni po olympijských hrách v Soči to vypadalo, že Šárka Strachová ukončí svou kariéru bez fanfár a v zapomnění. Česká reprezentantka se ale dokázala vypořádat s rodinnými i zdravotními problémy a na světovém šampionátu v Americe získala bronz ve slalomu, svou první medaili vybojovanou bez lyžařského rukopisu svého otce Petra Záhrobského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová si během cesty zpátky na vrchol prošla jak zdravotními, tak rodinnými problémy

Šárka Strachová si během cesty zpátky na vrchol prošla jak zdravotními, tak rodinnými problémy | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Mám radost, že jsem se rozhodla po zranění dál pokračovat. Po loňské sezoně jsem byla hodně unavená a hodně dole. Sbírala jsem sílu, jestli pokračovat. Jsem ráda, že jsem následovala intuici, která mi říkala, ať pokračuju dál. Je to další krok na mé cestě,“ vysvětluje Šárka Strachová.

Proč ho Strachová jeden z krizových momentů své kariéry nakonec tak úspěšně zvládla, na to je spousta různých odpovědí. Ona sama ale nevidí konkrétní zlomový bod na cestě ze sportovní propasti zpátky vzhůru. Za důležitější považuje vytrvalost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Loni koketovala Šárka Strachová s koncem kariéry, teď má její tým smělé cíle na další sezónu

„Pomohla mi víra, že můžu být opět na špičce a podpora mého okolí, hlavně manžela. Vždycky byl tou pomocnou rukou, která mě zvedla a pomohla mi jít dál. Podporoval mě a dával mi energii, když jsem byla dole.“

Pětinásobná medailistka z velkých akcí dlouho tápala a až Rakušan Klaus Mayrhofer byl tou správnou volbou trenéra, který ji poprvé od dob Petra Záhrobského dokázal dostat mezi nejlepší.

„Pro mě je to něco úžasného, protože jsme si se Šárkou prošli zlými časy. Musela na operaci hlavy, zažili jsme opravdu špatné slalomové jízdy, ale propracovali jsme se k těm dobrým. Byla to dřina, ale teď si to můžeme užít. Na tomhle příběhu se pěkně ukazuje, že když se nevzdáte, tak se vám to vrátí. Myslím, že bůh na to tady trochu dohlédnul, aby to vyšlo,“ říká rakouský kouč Šárky Strachové.

Má pro mě cenu zlata, raduje se Šárka Strachová z bronzové medaile

Číst článek

Mayrhofer už vymýšlí, jak svou misi u české slalomářky ještě vylepšit. Situace se oproti loňsku otočila o 180 stupňů a konec kariéry rázem vůbec není na pořadu dne.

„Dalším cílem je samozřejmě udržet se v nasazované sedmičce nejlepších slalomářek, ještě máme tři závody. A pro příští sezónu možná zabojovat o malý glóbus pro nejlepší slalomářku Světového poháru. To by byl náš splněný sen,“ přiblížil cíle Klaus Mayrhofer.

„Loni byly dveře pro další sezony téměř zavřené, letošními výsledky se ale otevřely. Příští sezonu určitě pokračuju a těším se na ni. Energie, radost a chuť tady je, dál to zatím neřeším,“ doplnila Šárka Strachová.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme