Ostravští fanoušci přerušili svým protestem přípravu Baníku

Fotbalové jaro pomalu klepe na dveře. Brány prvoligových stadionů se otevřou už za pět dní. Asi nejturbulentnější zimní přestávku prožili v Ostravě. Projevilo se to i v průběhu generálky proti slovenské Myjavě, během které fanoušci vnikli na hrací plochu a na pět minut přerušili zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš během tréninku

Milan Baroš během tréninku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Pár dní před tímto zápasem si fanoušci pronajali v bezprostřední blízkosti stadionu obří billboard, na kterém vystavili klubovému vedení pomyslnou červenou kartu. A tento protest měl pokračování.

Po půlhodině hry přišlo na hřiště zhruba 200 skalních fanoušků ostravského klubu, aby přečetli prohlášení, ve kterém vyjádřili nesouhlas s politikou současného vedení Baníku a ohlásili až do odvolání bojkot domácích zápasů.

„Nešli po nás, nešli po Myjavě, šli udělat protest. Nedělali žádný bordel. Zažil jsem ve své kariéře několik takových protestů. Ať už v Galatasaray nebo i v Lyonu, takže nebyl důvod k panice. Jenom přečetli protest,“ nabízí svůj úhel pohledu na celou situaci útočník Milan Baroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci baníku Ostrava přerušili přípravné utkání se slovenskou Myjavou, aby klubovému vedení přečetli svůj protest proti situaci v klubu

A zatímco ultras Baníku Ostrava na hrací ploše protestovali, tak z hlavní tribuny se ozýval pískot, který mířil na dočasné okupanty hřiště.

Fanoušci Baníku mají spory s vedením dlouhodobě. Vše odstartoval až příliš přísný systém adresného ticketingu.

Vedení je dále vyčítáno nedůstojné zacházení s klubovými legendami, odvolání trenéra Martina Svědíka z pátého místa v tabulce, prodej defenzivních opor Baránka, Greguše anebo Stronatiho.

Nebo prohlášení majitele klubu, který tvrdí, že Baník je jedním z nejlépe ekonomicky zajištěných oddílů v lize. A přitom má i nadále pozastaveny přestupy kvůli dluhům.

„Nejsem z toho nervózní. Rozebírali jsme to, se situací jsem obeznámený. A jsem také obeznámený s tím, že se udělá všechno pro to, aby se přestupy zaregistrovaly. Nevidím v tom žádný problém,“ říká trenér Petr Frňka.

Sám si přitom nepřipouští, že by posily, které odehrály za Ostravu celou přípravu i včetně generálky, neměly na jaře na Bazalech nakonec působit.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme