EU zřejmě získá přístup k osobním datům Čechů, kteří získali dotace

Úřady podle všeho dostanou pro hodnocení projektů Evropské unie k dispozici také osobní data lidí, kterým pomohly evropské peníze. Počítá s tím novela o zaměstnanosti, kterou připravilo ministerstvo práce a kterou teď schválila vláda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropské dotace. Ilustrační foto

Evropské dotace. Ilustrační foto | Foto: European Commission Audiovisual service

K datům z úřadů práce nebo České správy sociálního zabezpečení by měly získat přístup instituce, které mají peníze z Evropské unie na starosti.

„Požadavky Evropské unie na využívání – zejména z našeho operačního programu pro zaměstnanost – budou pro nadcházející období mnohem přísnější,“ vysvětlila ministryně práce Michaela Marksová z ČSSD.

„Aby bylo možné kontrolovat využití fondů, potřebujeme skutečně vědět, že byli podpořeni konkrétní lidé. Potom ty lidi můžeme dále sledovat v čase, to znamená, že se dá ukázat, komu ta podpora skutečně pomohla,“ upřesnila.

Nově by úřady mohly při hodnocení disponovat údaji o věku, pohlaví, vzdělání, zaměstnání, členech domácnosti, zdravotním stavu nebo příslušnosti k menšině. Musely by ale při zpracování zajistit jejich ochranu.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme