Personálního šéfa státní služby vybere vláda ze tří uchazečů

Personálního šéfa pro státní službu bude vláda vybírat ze tří zájemců. Podle Lidových novin to jsou Michael Šebestík ze Správy státních hmotných rezerv, ředitel legislativního odboru ministerstva vnitra Jiří Kaucký a Iva Hřebíková, která pracuje jako Kauckého zástupkyně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Postránecký a Bohuslav Sobotka (vpravo), slib

Josef Postránecký a Bohuslav Sobotka (vpravo), slib | Foto: Filip Jandourek

„Schválili jsme dosavadní způsob výběru. Byli vybráni tři uchazeči. Předpokládám, že vláda se na svém příštím zasedání bude zabývat výběrem jednoho z těchto tří uchazečů. Výběr tedy postupuje podle předem schváleného harmonogramu,“ řekl premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Podle ministra vnitra Milana Chovance z ČSSD si vláda stejně jako při výběru náměstka pro státní službu finalisty pozve na své zasedání, vyzpovídá je a pro jednoho z nich by se měla rozhodnout.

Výběrové řízení na personálního ředitele se koná podruhé. První pokus z loňského prosince byl neúspěšný, protože se přihlásil jen jeden uchazeč, který neuspěl. Do nynějšího výběrového řízení se přihlásilo osm zájemců.

Personální ředitel bude nejbližším spolupracovníkem náměstka ministra vnitra pro státní službu, takzvaného superúředníka. Tento post od února oficiálně obsadil Josef Postránecký, který do té doby pracoval jako ředitel kanceláře náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy.

Mezi pravomoci personálního ředitele bude patřit hodnocení úředníků, kteří pod něj budou na ministerstvu vnitra spadat.

Kvůli služebnímu zákonu se ještě budou vypisovat výběrová řízení na budoucí státní tajemníky jednotlivých ministerstev a úřadu vlády. Vláda dnes rozhodla, že musí mít české občanství.

ČTK, Lenka Jansová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme