Hejda plné tribuny v Praze zřejmě neuvidí. Na domácí MS se nehrne

Poslední čeští lyžaři už odletěli po mistrovství světa z letiště v Denveru domů. Jeden český reprezentant ale v tomto městě na dohled Skalistým horám zůstává a nikam se nechystá. Naopak, v noci na dnešek hokejista Jan Hejda asistencí u první branky přispěl v NHL k výhře Colorada 5:2 nad Arizonou. Ovšem reprezentantem je možná už definitivně jenom bývalým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Colorada Jan Hejda

Hokejista Colorada Jan Hejda | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Góly dovedou jinak vcelku ospalé denverské publikum přimět k bouřlivější reakci, ale vedle nich už jen tři náznaky bitky, když nepočítáme zábavný program v reklamních pauzách, na který poloprázdné tribuny reagují nejživěji.

„Není to úplně neobvyklé, ale dnes to bylo asi dané tím jejich svátkem. Myslím si, že hodně lidí jelo lyžovat a Arizona zároveň asi není úplně atraktivní soupeř, na kterého by se všichni hnali. Dneska bylo publikum trochu klidnější,“ popisuje Jan Hejda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejistu Jana Hejdu zřejmě k návratu do reprezentace nezláká ani domácí MS v kombinaci s jeho oblíbeným koučem Vladimírem Růžičkou

Naprosto jiné, angažovanější publikum a hlavně zaplněné tribuny - tedy zážitek úplně odlišné kategorie, než jaký mívá z domácích zápasů svého Colorada - by si Hejda mohl v 36 letech ještě dopřát. A nemusel by čekat dlouho.

Ale poté, co se s národním týmem ve zlém rozloučil a nešetřil kritikou na bývalého kouče Aloise Hadamczika, se zpátky nehrne ani teď, kdy se chystá mistrovství světa v jeho rodném městě a reprezentaci vede Vladimír Růžička, se kterým vychází nesrovnatelně lépe.

„Když jsem byl na mistrovství světa v Praze, byl to asi určitě nejhezčí zážitek mé reprezentační kariéry. Myslím si, že to letos nevyjde. Bavili jsme se o tom loni. Po mistrovství světa ve Švédsku jsem říkal, že jsem skončil v nároďáku, a zatím jsem názor nezměnil. Myslím si, že bych měl asi své slovo dodržet. Něco se změnilo, něco ne,“ říká obránce.

Hudler řídil obrat Calgary, zářili i Nestrašil, Jordán a Plekanec

Číst článek

Hejda sledoval, jak si v nedalekém Beaver Creeku, kam také rád jezdí, před třemi dny užívala americká lyžařka Mikaela Shiffrinová opojného pocitu vyhrát mistrovství světa na místě, kde se narodila. Jeho tento zážitek letos zřejmě mine, i kdyby Češi pražské finále květnového šampionátu hráli a vyhráli.

Jan Kaliba, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme