Strachová potvrdila příští sezonu, o olympiádě v Pchjongčchangu zatím neuvažuje

Bronzová slalomářka z mistrovství světa Šárka Strachová by ráda slyšela na příštím šampionátu českou hymnu. Zkušená lyžařka přitom po loňských olympijských hrách v Soči uvažovala o konci kariéry. Teď ji ale úspěch z amerického Beaver Creeku motivoval natolik, že chce být v následujících sezonách ještě lepší a svou současnou pohodu chce přenést i do zbývajících závodů Světového poháru v letošním roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová ukazuje všechny medaile z mistrovství světa a bronzovou medaili z olympiády ve Vancouveru

Šárka Strachová ukazuje všechny medaile z mistrovství světa a bronzovou medaili z olympiády ve Vancouveru | Zdroj: ČTK

„Ráda bych využila toho, že se teď cítím výborně, věřím si a můžu jezdit s určitou lehkostí a uvolněností,“ říká Šárka Strachová.

„Čekají nás ještě tři důležité závody, jeden ve Slovinsku, jeden v Aare a jeden na finále v Méribelu. Doufám, že se mi bude dařit a že se snad na ně zvládnu dobře připravit,“ věří lyžařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po OH v Soči chtěla Šárka Strachová ukončit kariéru. Bronz ze mistrovství světa všechno změnil a teď věří, že ještě medaili z velké akce přidá

V ruce se jí houpe pět medailí - čtyři ze světových šampionátů a jedna olympijská. Ráda by k nim přidala ještě jednu - z tradičního alpského střediska zimních sportů.

„Potvrzuji příští sezonu a další velká výzva je mistrovství světa ve Sv. Mořici 2017,“ přibližuje Šárka Strachová.

Poté se budou blížit zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018. O nich zatím neuvažuje, ale zároveň nechce dělat ukvapené závěry.

„Zatím jsou tam dveře zavřené, ale já jsem je viděla zavřené po loňské sezoně i pro tu, kterou teď potvrzuji, takže nechme se překvapit, jak se budu cítit a jestli se ty dveře otevřou, nebo ne. Ale olympiáda 2018, to je ještě hodně let a zatím to nevidím,“ nahlíží do budoucnosti česká slalomářka.

Prvním velkým cílem teď pro ni je příští sezona Světového poháru. V ní by totiž chtěla bojovat o malý křišťálový glóbus za slalom. Zároveň ale ví, že to je v konkurenci Američanky Schiffrinové a dalších skvělých lyžařek hodně odvážný cíl.

Šárka Strachová v 1. kole slalomu na mistrovství světa v Beaver Creeku. | Foto: Reuters

„Mistrovství světa je jeden závod, musí se to sejít v daný den a moment, a pokud se to nesejde, další šance je za dva roky. Křišťálový glóbus je o stabilní výkonnosti, kdy musíte jezdit celou sezonu velmi dobře, musíte ukázat, že zvládnete všechny obtížnosti, různé tratě, různý sníh, ale můžete si i dovolit udělat sem tam nějakou chybu,“ vysvětluje Šárka Strachová.

„Obojí je nesmírně těžké, ale glóbus má minimálně stejnou hodnotu jako medaile z mistrovství světa,“ dodává dlouhým letem unavená, ale spokojená česká lyžařka.

Simona Bartošová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme