Kabelové televize cílí v Česku na menšiny. UPC nabídne vietnamské a čínské kanály

Vietnamská, korejská a čínská komunita v Česku stále více zajímá obchodníky. Nejnověji tato menšina bude mít ve svém jazyce několik televizních programů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize. Ilustrační foto

Televize. Ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Společnost UPC spustí dva vietnamské kanály v původním jazyce, tři čínské kanály, na kterých jsou některé pořady s anglickými titulky, a jeden jihokorejský zpravodajský kanál. Celkem tak v asijském balíčku bude pět televizí.

Firma cílí především na 70 tisíc potenciálních zákazníků z vietnamské a čínské komunity v České republice.

„Testujeme zároveň i okruh potenciálních zákazníků z řad milovníků cestování a východních kultur, takže podle toho, jaký bude zájem ze strany našich zákazníků, můžeme tento balíček do budoucna nějak upravovat,“ popsal další důvody mluvčí UPC David Frodl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kabelové televize cílí v Česku na menšiny. O důvody se zajímala Jitka Hanžlová

Kromě počtu potenciálních asijských zákazníků stále roste také jejich kupní síla, což dokládá i speciální Vietnamská banka, která v Česku působí. Snaží se toho využít i poskytovatelé placených kanálů, zvlášť když poslední dobou ubývá lidí, kteří za televizi chtějí platit.

„V minulosti, kdy kabelové televize měly mnohem více zákazníků jako celek, to nebyla zajímavá skupina diváků. V dnešní době, kdy možností příjmu televize je mnohem víc, začínají tyto skupiny být zajímavější pro operátory placených služeb,“ potvrzuje šéfredaktor Digizone.cz Jan Potůček.

Menšiny jsou pro operátory stále zajímavější

Jak připomíná, už dříve se například objevily i kanály určené ruské menšině, především na Karlovarsku.

„Je to v podstatě pokračování trendu, že se kabeloví, případně IPTV a satelitní operátoři snaží vyjít vstříc velkým menšinám, které žijí v České republice. Sama UPC už v minulosti zaváděla některé vietnamské kanály a i lokálně nabízí, třeba v Karlových Varech, větší nabídku ruských stanic oproti České republice jako celku,“ dodává Potůček.

V Česku je velkým konkurentem kabelových televizí kromě internetu i pozemní vysílání. To nabízí přes 30 televizních kanálů, což není v Evropě příliš obvyklé.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme