Rodina fotbalisty zřejmě dostane odškodné, Tottenham mu neodhalil srdeční vadu

Velké soudní vítězství slaví rodina fotbalisty Radwana Hameda, jehož v roce 2006 postihla na trávníku srdeční zástava. Jeho klub Tottenham Hotspur i lékař anglické Fotbalové asociace se měli dopustit nedbalosti, když neodhalili u nadějného hráče srdeční vadu. Odškodné se může vyšplhat až na 250 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radwan Hamed si na White Hart Lane nezahraje. Po úrazu je nesamostatný (ilustrační foto)

Radwan Hamed si na White Hart Lane nezahraje. Po úrazu je nesamostatný (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Radwan Hamed zkolaboval při juniorském zápase v srpnu 2006. Lékaři ho díky defibrilátoru sice dokázali oživit, ale tehdy 17letý talent utrpěl rozsáhlé poškození mozku.

Hamed měl tehdy jen několik dní v kapse první profesionální smlouvu s Tottenhamem Hotspur.

Britský Nejvyšší soud teď po mnohaletých tahanicích rozhodl, že došlo k hrubé nedbalosti lékařů klubu i kardiologa anglické Fotbalové asociace.

Vyšetření mladého fotbalisty před podpisem smlouvy totiž vykázala abnormality. Hamed ale přesto dostal zelenou, že může hrát.

Špičkový klub i kardiolog budou muset fotbalistově rodině zaplatit odškodné. Jeho výše by se mohla vyšplhat v přepočtu na více než čtvrt miliardy korun.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme