Černý humor mezi onkologickými pacienty? A proč ne, říká Jana Koželská

Jana Koželská je předsedkyní představenstva a ředitelka sdružení ARCUS - ONKO CENTRUM, nositelka ceny Olgy Havlové , signatářka Pařížské charty proti rakovině.

Jak to tak v životě bývá, k práci pro onkologické pacienty ji přivedla vlastní zkušenost. Ve 26 letech si objevila v prsu malou bulku. Po prvotním uklidňování, že se zřejmě nejedná o nic vážného, dospěla až k akutnímu odnětí prsu a ozařování.

A tato náhlá změna života, pobyty na onkologiích a setkávání se se zoufalstvím stejně nemocných, ji vedly k založení klubu, později k založení občanského sdružení ARCUS.

Janu Koželskou a téma „život s rakovinou“ přivítal také náš dopolední pořad Host ve studiu. Ale nebojte se, nebudeme strašit a nebudeme smutní.

Jana je totiž mistrem černého humoru a jak sama říká: „Na oddělení nám nezbylo nic, než černý humor. Byly jsme s holkama schopné dělat si legraci i z velmi vážných věcí, dokázaly jsme se zasmát vtipu, že by nám žádný chlap neuvěřil, že všechny tři dohromady máme tři prsa. No a takové různé vtipy jsme vykládaly celé dny.“

autor: zos
Spustit audio