Soud s lihovou mafií byl přerušen, jeden z obhájců zkolaboval

U olomouckého soudu dnes přerušili proces s takzvanou lihovou mafií v čele s podnikatelem Radkem Březinou. Jeden z obhájců v jednací síni zkolaboval. Záchranka ho převezla do nemocnice. Jestli soud s osmi obžalovanými z miliardových škod na daních bude pokračovat, soud rozhodne zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký krajský soud znovu projednává případ tzv. lihové mafie v čele s Radkem Březinou

Olomoucký krajský soud znovu projednává případ tzv. lihové mafie v čele s Radkem Březinou | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

Hlavní líčení mělo trvat do pátku. Pokud se zítřejšího jednání obhájce, který zkolaboval, nebude schopen zúčastnit, soud se zřejmě přeruší.

„Bude to záviset na vývoji jeho zdravotního stavu. Pokud se zítra nebude moci hlavního líčení zúčastnit, předpokládám, že zbytek hlavního líčení na tento týden bude zrušen a bude se pokračovat až v březnových termínech,“ potvrzuje další z advokátů Filip Opatřil.

V případě odročení musí soud odvolat výslechy desíti svědků.

Z rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem se zodpovídá celkem osm obžalovaných v čele se zlínským podnikatelem Radkem Březinou. Stát na daních od konce 90. let údajně připravili bezmála o sedm miliard.

ČRo, Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme