Volejbalistky Prostějova končí v LM, v Istanbulu prohrály jasně 0:3

České volejbalové mistryně z Prostějova do druhého kola play-off Ligy mistryň nepostoupily. Na palubovce Eczacibasi Istanbul podlehly domácímu klubu jasně 0:3 a prohře 1:3 z prvního zápasu v domácím prostředí v soutěži končí. Už postup do vyřazovací fáze je ale pro klub velkým úspěchem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky porazily Chorvatky po pětisetové bitvě

České volejbalistky porazily Chorvatky po pětisetové bitvě | Foto: Pavel Lebeda, www.fivb.org

Postup přes Iczacibasi Istanbul by pro hráčky Agelu byl zázrakem a domácí favoritky ho nepřipustily. Prostějov v Turecku ani jednou nevedl a o výsledku 3:0 bylo jasno za pouhých 66 minut.

Domácí hráčky rychle vyhrály první dva sety shodným poměrem 25:14, třetí sada byla vyrovnanější a za stavu 20:17 se schylovalo k dramatické koncovce, ani k té ale nedošlo a třetí set vyhrál turecký tým 25:19 a postoupil.

Už účast ve vyřazovací části LM je ale pro český tým velkým úspěchem, během působení v základní skupině Ligy mistryň dokázaly „Agelky“ porazit i velmi silnou Kazaň a postoupily mezi nejlepších 12 týmů soutěže.

Volejbalová Liga mistryň - 1. kolo play-off, odvetný zápas:
Eczacibasi Istanbul - Agel Prostějov 3:0 (14, 14, 19)
Rozhodčí: Kriescher (Belg.), Simonovská (Č. Hora). Čas: 66 min. Diváci: 420. První zápas 3:1, postupuje Eczacibasi.
Nejvíce bodů Eczacibasi: Larsonová-Burbachová 12, De la Cruzová 9, Demürová-Gulerová, Poljaková, Gümüsová, Fürstová a Yilmazová po 6.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 5, Kargová 6, Simonová 6, Kossányiová 8, Borovinšeková 6, Weissová 1, libero Kovářová - Gambová 1, Soaresová 2. Trenér: Čada.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme