V Indii se střetla dvě česká akrobatická letadla. Pilotům se nic nestalo

Na letecké show Aero India o sebe křídly zavadila dvě letadla českého akrobatického týmu Flying Bulls. Oba piloti jsou v pořádku. Přehlídku, kterou sledovaly stovky diváků, museli po incidentu organizátoři na hodinu a půl přerušit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Indii o sebe křídly zavadila dvě letadla českého akrobatického týmu

V Indii o sebe křídly zavadila dvě letadla českého akrobatického týmu | Zdroj: ČTK

„Během tlačeného přemetu ztratilo první letadlo vztlak, tím pádem se stalo neřiditelné a došlo ke střetu s letadlem po levé ruce. To má lehce poškozené křídlo, vedoucí letadlo má lehce poškozenou vrtuli,“ přiblížil nehodu Martin Nepovim z týmu Flying Bulls.

Obě letadla po střetu bezpečně přistála. Nikomu se nic nestalo, potvrdil Nepovim:

Přehrát

00:00 / 00:00

V Indii se střetla dvě česká akrobatická letadla. Pilotům se nic nestalo. Podrobnosti zjišťoval redaktor Vojtěch Koval

„Jsme v procesu vyplňování různých protokolů a hlášení, ale všichni jsou v naprostém pořádku, takže se celkem nic neděje.“

Podle indického ministerstva obrany se nehoda stala kolem 15. hodiny místního času nad ranvejí. Tu museli poté organizátoři překontrolovat a odstranit spadané kovové předměty.

Indický server The Hindu uvedl, že jedno z letadel pilotovala vedoucí akrobatické skupiny Radka Máchová. Tuto informaci se ale Českému rozhlasu nepodařilo ověřit.

Letecká show Aero India se koná každé dva roky na předměstí města Béngalúru. Letecké společnosti na ní předvádějí své výrobky a technologii. Český tým se akce účastnil i v minulých letech.
Zdroj: ČTK

Tým Fyling Bulls měl v indickém Bengalúru létat až do neděle. Po dnešní nehodě je ale pravděpodobné, že by v akrobatických vystoupeních pokračoval.

Se členy týmu se měl setkat ministr obrany Martin Stropnický. Organizátoři ale uzavřeli letiště v Bengalúru o hodinu dřív, a jeho letadlo proto muselo přistát o 320 kilometrů dál. Stropnický tak let Flying Bulls neviděl.

Anna Jadrná, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme