OBRAZEM: Baťova univerzita postaví nový komplex podle návrhu Jiřičné

Další stavba podle návrhu Evy Jiřičné vznikne v centru Zlína. Slavná architektka ve městě už před lety navrhla podobu Kongresového a univerzitního centra. Nový objekt začne v létě budovat Univerzita Tomáše Bati.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Jiřičná navrhla dvě šestipatrové budovy spojené velkým přednáškovým sálem

Eva Jiřičná navrhla dvě šestipatrové budovy spojené velkým přednáškovým sálem | Foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Po dokončení bude komplex budov sloužit Fakultě humanitních studií, která vznikla v roce 2007 a nemá vlastní budovu. Podle děkanky Anežky Lengálové má přitom v rámci univerzity nejvíce studentů.

„Celkem asi 2700 studentů. Navíc jsme jediná fakulta, která nemá svoji budovu. Jsme na různých budovách,“ říká.

„Další věc, kterou by nám ta fakulta měla přinést, takové prostory, kde budou moct normálně studovat i hendikepovaní studenti,“ upozorňuje.

V novém komplexu budou čtyři učebny | Foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Eva Jiřičná navrhla dvě šestipatrové budovy spojené přednáškovým sálem. Pro vysokou školu už dříve vytvořila Univerzitní centrum.

„Tohle je jedna z velice mála budov, na kterých jsem já v životě pracovala, které vypadají teď přesně tak, jako vypadaly na vizualizaci,“ komentovala tehdy po dokončení.

Přednáškový sál, který propojí obě budovy, bude pro 250 lidí | Foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Stavba komplexu budov vyjde na půl miliardy korun. První studenti do ní zavítají už za dva roky.

Baťova univerzita ve Zlíně postaví nový komplex budov podle návrhu architekty Evy Jiřičné | Foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme