Synot liga: Liberec prohrál se Slavií, Boleslav remizovala s Hradcem

V úvodním kole jarní části fotbalové Synot ligy prohrál Liberec s pražskou Slavií, Mladá Boleslav si na domácím hřišti neporadila s posledním Hradcem Králové, a Teplice zvítězily nad ostravským Baníkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slavie objímají střelce hattricku Milana Škodu, který třemi góly zařídil vítězství v Liberci

Hráči Slavie objímají střelce hattricku Milana Škodu, který třemi góly zařídil vítězství v Liberci | Zdroj: ČTK

Severočeský tým, který musel řešit nečekaný odchod trenéra Ščasného, nakonec úvodní duel zvládl. Nový kouč Rada se tak mohl radovat z nejtěsnějšího vítězství, které zařídil v prvním poločase po přihrávce Vůcha Hora.

Hned první jarní kolo přineslo i jedno velké překvapení. Fotbalisté Mladé Boleslavi pouze remizovali s posledním Hradcem Králové 2:2, když po přestávce vyhrávali 2:0. Po hodině hry ale Dvořák snížil a dvě minuty před koncem Vaněček vyrovnal.

Ani nová trenérská dvojice Kotrba – Csaplár nevyvedla z krize liberecký Slovan. Severočeši nedokázali v duelu se Slavií uhlídat střelecky disponovaného Milana Škodu, který už v prvním poločase stihl zkompletovat hattrick.

Liberečtí sice vyrovnali gólem obročníka na 1:1, ale na další zásahy hostujícího útočníka už odpověď nenašli. Ani po jarním startu se neodpoutali z předposledního místa v tabulce.

Fotbalisté Jablonce zahájili ligové jaro výhrou na Slovácku. Dvěma góly zazářil Šabala

Číst článek

Na domácím hřišti se nedařilo ani předposlednímu čtrnáctému Brnu, které po bezbrankovém prvním poločase podlehlo pražské Dukle. Jediný gól utkání vstřelil pokutového kopu Berger.

Gólovou radost si neužili fanoušci ve vršovickém Ďolíčku. Domácí sice byli střelecky aktivnější, ale zkušeného Jaromíra Blažka v jihlavské brance nepřekonali. Hosté navíc hráli od 75. minuty bez vyloučeného Tlustého.

17. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:2 (2:0)
Branky: 7. Ďuriš, 45. Magera - 59. Dvořák, 88. Vaněček. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hájek. ŽK: Ščuk, Hůlka - P. Mareš, Halilovič, P. Dvořák. Diváci: 2997.
Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 0:0
Rozhodčí: Proske - J. Paták, Jiřík. ŽK: Škerle - Kliment, Tlustý, Marek, Mešanovič, Jaromír Blažek. ČK: 74. Tlustý. Diváci: 4502.
FK Teplice - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 25. Hora. Rozhodčí: L. Kovařík - Pilný, Ratajová. ŽK: Krob, Ljevakovič - Mensah, Baroš. Diváci: 4271.
Slovan Liberec - Slavia Praha 1:3 (1:3)
Branky: 25. Obročník - 5., 36. a 38. Milan Škoda. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Obročník - Deli, R. Hrubý, Tamás, Milan Škoda, Kenija. Diváci: 6103.
Zbrojovka Brno - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 65. Berger z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Mokrusch. ŽK: R. Buchta, Košťál - Považanec, Berger. Diváci:3890.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme