Horváth měl při nástupu slzy na krajíčku, do kanceláře se mu nechce

Více než deset tisíc fanoušků a šest gólů v soupeřově síti. Přesně taková čísla rámovala včerejší impozantní vstup fotbalistů Plzně do jarní části Synot ligy. Velký důvod radosti měl přitom tentokrát ve Štruncových sadech i Pavel Horváth, který se do střeleckých statistik nijak nezapsal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na dvacet minut nastoupil do zápasu s Budějovicemi i Pavel Horváth

Na dvacet minut nastoupil do zápasu s Budějovicemi i Pavel Horváth | Zdroj: ČTK

Pavel Horváth odehrál jen 20 minut, gól nedal, přesto si vysloužil nevětší potlesk zaplněných plzeňských tribun. Na prvoligovém trávníku se totiž objevil hrající asistent trenéra poprvé od listopadu a celkově teprve ve čtvrtém zápase letošní sezóny.

„Měl jsem slzu na kraji. Bylo to hodně nečekané, protože jsem se rozcvičoval jen chvilinku a naštěstí nebylo tolik času, abych začal brečet úplně. Bylo to samozřejmě příjemné,“ popisoval Horvát s typickým nadhledem svůj příchod na trávník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Pavla Horvátha bylo dvacet minut na hřišti velkým zážitkem, zjistil reportér ČRo Michal Jurman

Hned po pár sekundách navíc okořenit vstřelením gólu. „Na hřišti jsem daleko nejšťastnější. Kdyby to bylo takhle každé kolo – jít si zahrát za stavu 5:0, tak bych se vůbec nezlobil,“ usmál se záložník.

I blížící se konec kariéry dokázal populární „Horvi“ zlehčit. „Jsem rozhodnutý, že skončím, ale v kanceláři zatím ne. Jsem mladej, hezký tělo, tak aby si kluci užili.“

Rozhodně přitom není nikde psáno, že trenér Koubek bude v posledních měsících Horváthovi aktivní kariéry dávat plzeňské desítce větší prostor na hřišti. Zvlášť, když Horváthův význam ve Viktorii se už dávno neměří počtem vstřelených gólů a geniálních přihrávek.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme