ANO nechystá stínové ministry, má jen odborné skupiny, tvrdí Faltýnek

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek odmítá, že by strana vytvářela přímo posty stínových ministrů. Podle Faltýnka pouze vznikly odborné skupiny při poslaneckém klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Faltýnek, předseda poslaneckého klubu ANO

Jaroslav Faltýnek, předseda poslaneckého klubu ANO | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Každou skupinu vede jeden z kolegů, jsou tam zastoupeni lidé z regionů, a tyto odborné skupiny mají poskytovat určité zázemí pro práci hnutí,“ řekl Faltýnek, který vede odbornou skupinu ANO pro zemědělství.

Ministrovi zemědělství Marianu Jurečkovi z KDU-ČSL se aktivita hnutí nelíbí. Podobné funkce už má sociální demokracie, kterou za to samo hnutí ANO kdysi kritizovalo. Jurečka si myslí, že stínové ministry by měla mít jen opozice.

„Pokud chtějí kvalitně doplnit práci ministrů, kteří nejsou jejich, mají na resortech náměstky. Případně můžou komunikovat standardním způsobem, jako to třeba děláme my, že se každý měsíc či měsíc a půl potkáváme jak se zástupci ANO, tak ČSSD, kteří jsou odborníky strany pro oblast zemědělství,“ uvedl Jurečka.

Pozice stínových kandidátů na ministerstva, která patří jeho koaličním partnerům, chce v hnutí ANO zavést jeho šéf Andrej Babiš. Řekl to Mladé frontě Dnes.

Simona Bartošová, Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme