Liberec doplatil na zrušení "záchytky"

Klienti tamní protialkoholní záchytné stanice dluží liberecké radnici více než osm set tisíc korun. Zastupitelé proto rozhodli, že asi šest set tisíc bude odepsáno jako nedobytná pohledávka. Podle Zdenky Schovánkové z liberecké redakce Českého rozhlasu trvají spory o financování záchytné stanice v tomto regionu už od počátku letošního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ke zrušení protialkoholní záchytné stanice a jejímu převodu na krajský úřad došlo už v prosinci loňského roku. Město Liberec ji provozovalo od roku 1997 a stanice sloužila hned pěti okresům. Od letošního ledna trvají spory o to, zda se zařízení přemístí do nemocnice v Jablonci nad Nisou, anebo se Liberec opět stane jeho provozovatelem. Tamní magistrát ale odmítá nést náklady s tím, že financování není vyřešeno, a navíc se nedaří vymoci pohledávky od cizinců a bezdomovců. Pobyt na protialkoholní stanici totiž není žádnou lacinou záležitostí - jedna noc tam přijde na 2 750 korun, přičemž dosud se povinnosti uhradit tuto částku nezhostilo 311 osob.

Zdenka Schovánková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme