Personální ředitelkou pro státní službu se stane Iva Hřebíková

Personální ředitelkou pro státní službu bude Iva Hřebíková. Vláda ji vybrala ze tří uchazečů jednohlasně. Hřebíková doposud pracovala jako zástupkyně ředitele v legislativním odboru na ministerstvu vnitra, do funkce nastoupí 1. března.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto)

Ministerstvo vnitra (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Po nástupu do funkce musí Iva Hřebíková nejdřív zorganizovat výběrová řízení na služební místa státních tajemníků.

„Čeká nás spousta úkolů. Paní kolegyně se nyní už bude podílet na přípravě výběrových řízení pro státní tajemníky na jednotlivých ministerstvech a v neposlední řadě se už podílí na přípravě prováděcích předpisů, které musí být do poloviny roku připraveny a schváleny,“ popsal náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký.

Zkušenosti, jak řekla, jí pro tuto práci nechybí: „Protože jsem byla i v té skupině, která přepracovávala návrh služebního zákona.“

Ivu Hřebíkovou představil ministr vnitra Milan Chovanec. U nové personální ředitelky ocenil především její praxi.

„Jsem velice rád, že došlo k této volbě. Nejenom proto, že do týmu dostáváme ženu, ale dostáváme tam velmi zkušeného úředníka, který je ve státní službě už 18 let,“ dodal Chovanec.

Hřebíková ani její protikandidáti nemuseli na vládě projít takzvaným grilováním. Předseda výběrové komise totiž přišel před vládu přímo se stanoviskem, kdo by se měl stát vítězem. Vláda poté návrh schválila.

Personální ředitel bude nejbližším spolupracovníkem náměstka ministra vnitra pro státní službu, takzvaného superúředníka. Tento post od února oficiálně obsadil Josef Postránecký, který do té doby pracoval jako ředitel kanceláře náměstka ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy.

Mezi pravomoci personálního ředitele bude patřit hodnocení úředníků, kteří pod něj budou na ministerstvu vnitra spadat.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme