Ministerstvo obrany projedná s poslanci návrhy veteránů na zlepšení péče

Poslanci sněmovního branného výboru dostanou návrhy jak zlepšit péči o válečné veterány. Konkrétní kroky představí ministerstvo obrany. Úředníci budou se zákonodárci diskutovat o pomoci s hledáním nového zaměstnání nebo o dalších podnětech, které poslali bývalí vojáci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavnostní odhalení památníku štábního kapitána Václava Morávka, Petr Pavel

Slavnostní odhalení památníku štábního kapitána Václava Morávka, Petr Pavel

„Ředitel odboru pro válečné veterány Eduard Stehlík se sejde se zástupci sněmovního výboru pro obranu. Debatovat budou o systému péče o válečné veterány a jeho případných úpravách. Ministerstvo obrany za posledních několik měsíců dostalo zhruba 20 podnětů jak systém zlepšit,“ řekl mluvčí ministerstva Petr Medek.

Bývalí vojáci mají nejčastěji problém najít si práci. Zvlášť pokud z armády odešli zranění. Podle náčelníka generálního štábu Petra Pavla je potřeba nezaměstnanost vysloužilců řešit.

„Například poradenská činnost z hlediska nabídek práce, rekvalifikace finančního poradenství, právního poradenství. Jedna z možností je svépomoc, kdy množství vojáků, kteří už jsou dnes v civilu, je na různých zajímavých místech a mohou poskytnout svým kolegům rady,“ popsal.

Veteráni by podle něj mohli kolegům případně zprostředkovat i personální pohovory.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme