Chovanec zve Babiše do Vrbětic. Chce vyřešit spor o peníze na hlídání skladu

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD se ohradil proti výrokům vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Ministr financí odmítá uvolnit 43 milionů korun na sanaci areálu kolem vybuchlého muničního skladu ve Vrběticích. Chovanec dnes Babiše veřejně pozval na společnou návštěvu areálu. Ministrovi financí vytkl, že problém vrbětického skladu zná jen od stolu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

„Ten problém vypadá jinak z Prahy z kanceláře ministerstva a jinak vypadá na místě samém. Já už jsem tam několikrát byl a vím, že tam ti lidé, které nasazujeme, riskují život a své zdraví. Byl bych velice rád, abychom se potkali na místě a tu věc posoudili,“ řekl dnes Milan Chovanec.

Roztržku vyvolala žádost ministra vnitra na včerejším jednání vlády o 43 milionů korun na náklady spojené s hlídáním areálu ve Vrběticích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Chovanec pozval Andreje Babiše do Vrbětic. Chce s ním vyřešit spor o peníze na vyklízení skladu. Podrobnosti zjišťoval Antonín Viktora

Peníze by měly jít na platy policistů, pyrotechniků a dalších lidí, kteří pracují přesčas, a tím pádem mají nárok na zvýšené výplaty.

Rozpočet ministerstva vnitra s těmito výdaji nepočítal, proto chce Chovanec od ministerstva financí 43 milionů navíc.

Ministr financí Andrej Babiš ale řekl, že sklad bude zřejmě nejdražším skladem v Evropě, ne-li na světě. Přímo také prohlásil, že ministr Chovanec si z Vrbětic dělá “dojnou krávu“.

Andrej Babiš pozvání přijal s tím, že se chce do skladu podívat. Akorát mu prý nevyhovuje termín, který ministr Chovanec navrhl.

„Vicepremiér Andrej Babiš se už v minulosti k Vrběticím hodně vyjadřoval, ale zatím tu obec nebo sklad nenavštívil. Komentátoři to vidí jako přeměřování svalů v rámci koalice, které je typické pro strany, které mají těsně před sjezdem,“ komentuje Chovancovo pozvání redaktor ČRo Antonín Viktora.

Vrbětice - muniční sklad | Foto: Český rozhlas

Anna Jadrná, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme