Fotbalový obránce Erich Brabec je novou posilou Slovanu Liberec

Vedení fotbalového Slovanu Liberec se po Michalu Breznaníkovi dohodlo na nové smlouvě také s obráncem Erichem Brabcem. Ten naposledy působil v týmu Bohemians 1905 a s aktuálně patnáctým mužstvem ligové tabulky jako volný hráč podepsal půlroční kontrakt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erich Brabec už trénuje s Bohemians

Erich Brabec už trénuje s Bohemians | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

V týmu by měl osmatřicetiletý stoper plnit roli jednoho z vůdců.

„Mám na to věk i zkušenosti. Ani v předchozích týmech jsem se toho nezříkal a naopak jsem to vyhledával. Samozřejmě záleží na tom, jak mě vezmou kluci, jak to bude mezi námi fungovat,“ říká svoje představy o roli v týmu Erich Brabec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obránce Erich Brabec je novou posilou fotbalistů Sovanu Liberec, kterým by měl pomoci k udržení v nejvyšší soutěži

Ve své kariéře vystřídal v posledních letech zkušený obránce tři pražské ligové kluby, když největší stopu zanechal ve Slavii. Odtud vedly jeho kroky přes turecký Ankaraspor do týmu největšího rivala červenobílých, pražské Sparty.

Zatímco se Slavií získal Brabec dva mistrovské tituly, se Spartou zvedl pohár pro vítěze nejvyšší soutěže jednou. Po angažmá ve Spartě si vyzkoušel nejvyšší soutěž na Slovensku v dresu Senice, aby se vrátil do Prahy, konkrétně do vršovického Ďolíčku.

V dresu Bohemians 1905 bylo jeho úkolem zpevnit defenzivu a zlepšit její organizaci a tím přispět k udržení klubu v lize. A v Liberci čeká na zkušeného stopera stejná úloha.

„Nemá cenu si nic nalhávat. Liberec bude hrát o záchranu a jde jen o to, jak se z toho co nejdříve dostat,“ souhlasí Erich Brabec.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme