Zásahová jednotka před půlnocí vnikla do domu střelce z Uherského Brodu

Devět mrtvých zůstalo po úterní střelbě v Uherském Brodě, a to včetně útočníka, který pak zbraň obrátil proti sobě. Policie chtěla večer prohledat útočníkův dům, v něm se ale zabarikádovala jeho psychicky labilní manželka. Zhruba půl hodiny před půlnocí policie do domu vnikla násilím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dům, kde bydlel muž podezřelý ze střelby v restauraci Družba v Uherském Brodě, obepíná policejní páska

Dům, kde bydlel muž podezřelý ze střelby v restauraci Družba v Uherském Brodě, obepíná policejní páska | Zdroj: ČTK

Policejní těžkooděnci pronikli do domu ze zadní strany, a to pomocí motorové pily. Energetici krátce předtím vypnuli v domě proud.

Když policisté ženu odváděli do sanitky, museli ji podpírat. Zřejmě se tedy zhroutila.

V prostorách bytu zůstali kriminalisté i maskovaní policisté. Hledali další důkazy k tomuto výjimečně tragickému případu.

„Ta jeho paní byla šílená.“
„Já jsem ho neviděl tři roky, a ta, běda, když jsem se podíval z paneláku, a ona jenom zjistila, že se dívám do té zahrádky, aj na tebe dojde.“
„My tady v paneláku bydlíme, takže jsme z okna viděli pár výstupů, co ona mívala docela často. Jeho jsem v životě neviděla,“ říkali těsně po činu sousedé manželské dvojice.

Policisté se střelcem z Uherského Brodu před zásahem vyjednávali

Číst článek

Dvaašedesátiletý Zdeněk K. vešel do restaurace Družba v úterý odpoledne. Začal kolem sebe střílet ze dvou krátkých zbraní. Byl držitelem zbrojního průkazu, jak potvrdil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Jeden z návštěvníků restaurace Družba přečkal útok střelce na toaletě, odkud také podle svých slov přivolal policii a zdravotnickou záchrannou službu.

Motiv pachatele zatím není známý. Muž byl údajně nezaměstnaný a prý tvrdil, že ho šikanují úřady. Své oběti si zřejmě vybral náhodně.

Střelba v restauraci Družba v Uherském Brodě | Foto: ČTK

ČRo, mta, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme