Británie pošle na Ukrajinu své vojenské poradce a instruktory

K významnému rozšíření vojenské pomoci Ukrajině se odhodlala britská vláda. Už tento týden by podle Davida Camerona měli do Kyjeva odjet první vojenští poradci a instruktoři. Britský premiér navíc nevyloučil, že by britská pomoc mohla jít ještě mnohem dál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle britského premiéra Davida Camerona nelze spoléhat pouze na policii a kontroly na hranicích

Podle britského premiéra Davida Camerona nelze spoléhat pouze na policii a kontroly na hranicích | Zdroj: Reuters

„Připravíme spolu s Ukrajinou program pěchotního výcviku, abychom posílili odolnost jejích jednotek. Netvrdím, že bychom měli vyloučit to, že v naší pomoci půjdeme ještě dál. Spojené státy o něčem podobném taky opatrně uvažují," prohlásil britský ministerský předseda.

David Cameron upřesnil, že počet vyslaných instruktorů by se měl vyšplhat až na číslo 75. Příslušníci britských ozbrojených sil by měli působit daleko od bojových oblastí.

Podle Downing Street není vyslání vojenských poradců jen vyslyšením přání ukrajinské strany. Je to prý taky signál Rusku, že Británie nehodlá tolerovat další zabírání ukrajinských měst.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme