Do desítky je to super výsledek, hlásil spokojený Lukáš Bauer

Je na desátém mistrovství světa a mění svoje priority. I tak by se dal charakterizovat přístup běžce na lyžích Lukáše Bauera k závodění ve švédském Falunu. Hned ve svém prvním závodě si doběh pro 7. místo na 15 kilometrech volně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer na mistrovství světa ve Falunu v závodu na 15 km volně

Lukáš Bauer na mistrovství světa ve Falunu v závodu na 15 km volně | Foto: czech-ski.com

A s tím výsledkem byl Lukáš Bauer hodně spokojený. Světové špička běžců na lyžích je hodně vyrovnaná a každé takové umístění se počítá. Tím spíš, když jde o úvodní závod, kdy sportovec tak úplně neví, co od sebe čekat.

„Do desítky je to super výsledek. Jsem spokojený a možná, kdybych někde něco udělal navíc, tak to šlo vylepšit, ale spokojenost,“ pravil Lukáš Bauer.

On měl totiž po zatím nepříliš vyvedené sezóně i dost velkou motivaci se ukázat. Zvlášť, když se na šampionát chystal v severské pustině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Bauer obsadil ve svém prvním závodu na mistrovství světa ve Falunu 7. místo na 15 kilometrů volně a v cíli neskrýval spokojenost

„Strašně rád bych si přál, abych mohl říct, že jsem si představoval medaili, ale musím být realista. Měl jsem cíl do desítky a odtud je možný cokoliv,“ říká Lukáš Bauer a stále je z něj cítit odhodlanost závodníka prát se o co nejlepší umístění.

Žádné vyhoření pramenící z účasti na už 10. šampionátu, mimo jiné konajícím se ve dvouletých cyklech. Navzdory zkušenostem dokonce před závodem cítil nervozitu.

„Ani jsem nezapínal telefon, aby mi nikdo nepřipomínal, že dneska už je ten důležitý závod. Spíš jsem si šel zalyžovat a do poslední chvíle to neřešit,“ popisoval Lukáš Bauer, jak hledal potřebný klid.

Ostatně na mistrovství světa skutečně není žádným zelenáčem a chystal se na něj už pěkně dlouho. A více méně všechno podřizuje jednomu závodu.

„Všechno jsem od jara směřoval k mistrovství světa a jsem rád, že po tomhle závodu si můžu říct, že se mi něco povedlo. Ale pořád platí, že bych rád něco předvedl na padesátce.“

Lukáš Bauer skončil na 15 km volně sedmý, zlato vybojoval Švéd Olsson

Číst článek

Také proto Lukáš Bauer s největší pravděpodobností vynechá štafetu. Padesátka klasicky s hromadným startem by měla být jeho vůbec posledním závodem kariéry na mistrovství světa.

A navíc: čím zkušenější je lyžař, tím má samo sebou i více najetých kilometrů a tudíž natrénováno vytrvalosti. Ale když se Lukáše Bauera zeptáte, co mu ukázal vzhledem k padesátce závod na 15 kilometrů volně, moc konkrétního toho nepoví.

„Ukázalo mě to, že v nějaké formě jsem, protože i když mi to v prudkých kopcích neodjíždělo, jak bych si představoval, tak jsem patnáct kilometrů bušil a bylo to dobrý,“ říká běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme