Liberec zůstává po prohře na Dukle předposlední, Slovácko veze tři body z Jihlavy

Fotbalisté Liberce prohráli na půdě Dukly 1:3 a i po 18. kole zůstávají na předposledním místě Synot ligy. Slovan na Julisce sice po trefě Šurala vedl, ale domácí třemi trefami skóre zápasu otočili ve svůj prospěch. Ve druhém pátečním utkání vyhrálo Slovácko gólem Kaloudy 1:0 v Jihlavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Jiří Fleišman (v modrém) v souboji s Vjačeslavem Karavajevem z Dukly

Liberecký Jiří Fleišman (v modrém) v souboji s Vjačeslavem Karavajevem z Dukly | Zdroj: ČTK

První poločas toho fanouškům na Julisce mnoho nenabídl. Do první zajímavější možnosti se dostala Dukla už po osmi minutách, kdy Bergerovu střel z otočky zlikvidoval gólman Kolář. Na opačné straně musel Rada zasahovat proti pokusu libereckého kapitána Pavelky.

Liberci vyšel parádně vstup do druhé půle. V 50. minutě byl dobrých dvacet metrů metrů před brankou Dukly faulován Pavelka a Šural z následného přímého kopu obstřelil zeď a překonal i gólmana Radu.

Duklu ale inkasovaný gól nerozhodil, spíše naopak. Po hodině hry se v závaru v hostující šestnáctce po rohovém kopu nejlépe zorientoval stoper Polom a dvacet minut před koncem už Pražané vedli.

Obránce Slovanu Brabec chtěl odvrátit centr Považance směřující na Blažka na rohový kop, jenže hlavou nechtěně poslal míč za záda vlastního brankáře. Zkušenému stoperovi se tak debut v dresu severočeského celku nevydařil.

Zápas definitivně rozhodla 84. minuta. Hlavičku Bergera ještě vytlačil liberecký brankář Kolář na tyč, ale na následnou dorážku střídajícího Mareše už neměl šanci zareagovat.

Milan Kerbr ze Slovácka (v tmavém) v souboji o míč s jihlavským Murisem Mešanovićem | Foto: ČTK

V Jihlavě rozhodl rychlý gól

Fotbalistům Slovácka vyšel vstup do zápasu v Jihlavě na jedničku. Střelu Kerbra gólman Blažek ještě zlikvidoval, ale na dorážku Kaloudy už byl krátký. Po půlhodině vyslal na domácí branku povedenou střelu Došek, ale Blažek tentokrát zasáhl.

Vysočina si první šanci vypracovala v úvodu druhého poločasu, když Mešanovič centr z pravé strany tečoval špičkou kopačky jen těsně vedle tyče Hečovy branky. Na opačné straně mohl přidat druhý gól Kalouda, jenže to by musel z malého vápna trefit prázdnou branku.

V 59. minutě mohl záložník Slovácka své zaváhání napravit. Dostal dlouhý pas ze standardní situace na zadní tyči, ale hlavou nedokázal míč umístit mezi tři tyče. Nevyužité šance se Slovácku mohly vymstít v 77. minutě, kdy jihlavský Kukol trefil tyč.

Celek z Uherského Hradiště těsné vedení udržel a připsal si první jarní body a poskočil na 7. příčku. Jihlava je jednáctá.

18. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Slovan Liberec 3:1 (0:0)
Branky: 61. Polom, 70. vlastní E. Brabec, 84. Jakub Mareš - 50. Šural. Rozhodčí: Nenadál - J. Paták, Arnošt. ŽK: Přikryl - Sus, Sackey, O. Kolář, Šural, Fleišman. Diváci: 1921.

Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (89. Jeřábek), Jan Blažek (73. Přikryl), Juroška (57. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.
Liberec: O. Kolář - Sus, E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Obročník (74. Ďubek), Sackey - Frýdek (84. Ndiaye), Pavelka, Breznaník (78. Luckassen) - Šural. Trenéři: Kotrba a Csaplár.

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 12. Kalouda. Rozhodčí: Kovařík - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Krejčí - Kerbr, Diviš. Diváků: 2459.

Jihlava: Jaromír Blažek - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Hybš - T. Marek, Kučera - Vaculík (75. Batioja), Harba, Šulek (68. Marcin) - Mešanovič (82. Kliment). Trenér: Klusáček.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Trávník - Hlúpik (73. Diviš), Kalouda (87. Valenta), Kerbr (81. Havlík) - Došek. Trenér: Habanec.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme