Venezuela chce zpřísnit vízovou povinnost pro občany Spojených států

Venezuela zadržela několik Američanů kvůli podezření ze špionáže. Informuje o tom agentura Reuters. Vztahy mezi oběma zeměmi jsou dlouhodobě napjaté. V únoru je vyostřil prezident Nicolás Maduro s tvrzením, že Spojené státy pomáhají venezuelské opozici s přípravou státního převratu. Caracas proto chce mimo jiné zpřísnit Američanům vízovou povinnost. A plánuje i další opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Venezuelský prezident Nicolas Maduro

Venezuelský prezident Nicolas Maduro | Zdroj: Reuters

„S okamžitou platností jsem nařídil prověřit všechny americké pracovníky na venezuelské ambasádě. Začneme výrazně snižovat jejich počet. Rozhodl jsem se také pro Američany zavést stejnou vízovou povinnost, jakou mají občané Venezuely vůči Spojeným státům,“ uvedl venezuelský prezident.

Maduro také uvedl, že Venezuela zakáže vstup na své území některým americkým politikům. Podle agentury DPA se tento zákaz týká například bývalého prezidenta George Bushe mladšího, bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho nebo bývalého šéfa CIA George Teneta.

Venezuelský prezident označil tento krok za odpověď na americký zákaz vstupu uvalený na členy venezuelské vlády.

Marie Machytková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme