U fotbalistů Českých Budějovic skončil trenér Luboš Urban

Stačily dva zápasy jarní části fotbalové Synot ligy a první trenér přišel o místo. Po porážkách 0:6 v Plzni a 1:3 doma s Brnem skončil v Českých Budějovicích Luboš Urban. Odvolal ho generální manažer a jediný člen klubového představenstva Martin Vozábal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Dynamo České Budějovice v prvním kole proti Slovanu Liberec

SK Dynamo České Budějovice v prvním kole proti Slovanu Liberec | Foto: SK Dynamo České Budějovice

„Oznámit trenérovi, že končí, pro mě bylo hodně nepříjemné. Luboši Urbanovi je potřeba poděkovat, že nás dovedl zpátky do první ligy. Za sebe říkám, že jde o pracovitého člověka. Jako hráč jsem možná takového trenéra nikdy nezažil,“ řekl Vozábal.

Coby generální manažer zažije v krátké době už druhého kouče. „Máme dvě jména, která jsou pro nás favority,“ podotkl někdejší dlouholetý záložník Dynama.

Konkrétní jména ale Vozábal prozradit nechtěl. Z jeho slov je nicméně patrné, že jihočeský klub je těsně před definitivní dohodou s jedním, nebo dokonce dvěma trenéry. Ti by měli vylepšit reputaci Dynama v dalších kolech jarní části soutěže.

Urban převzal Dynamo na začátku roku 2014, kdy hrálo druhou ligu a po výborných jarních výkonech s ním postoupil do nejvyšší soutěže. I po podzimní části vládla na jihu Čech spokojenost, když mužstvo nahrálo na podzim 18 bodů. Start do jara si ale všichni představovali jinak.

 

Kamil Jáša, Vojtěch Bureš, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme