Jágr čekal první zápas v dresu Floridy těžší. Usnadnili mu ho spoluhráči

Hokejista Jaromír Jágr má za sebou premiéru v dresu Floridy. Nebyla tak hvězdná, jako když při prvním utkání za Dallas dva góly dal a na zbývající dva přihrál, ale rozhodně nezklamal. V utkání NHL proti Buffalu byl hodně vidět, třikrát vystřelil a přispěl k vítězství 5:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr při své premiéře v dresu Floridy gólmana Buffala Michala Neuvirtha nepřekonal

Jaromír Jágr při své premiéře v dresu Floridy gólmana Buffala Michala Neuvirtha nepřekonal | Zdroj: ČTK

Gólmana Michala Neuvirtha Jágr nepřekonal, ani asistenci si nepřipsal. Naopak mu na konto přibyl jeden minusový bod za přítomnost na ledě při inkasované brance.

Zároveň byl ale i u dvou vstřelených gólů při přesilovce Floridy, když trochu netradičně clonil na brankovišti. A to v elitním komandu s Boyesem, Jokinenem, Pirrim a obráncem Campbellem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsou tady dobří hráči, kteří mi začátek usnadňují, těší Jaromíra Jágra v novém angažmá na Floridě

„Jsou tu dobří hráči a dělají mi to hodně snazší. Myslel jsem si, že to bude horší, protože jsem toho v poslední době moc nenahrál. Ale protože jsme strávili hodně času v útočném pásmu a kontrolovali puk, tak to bylo jednodušší,“ nechal se slyšet Jágr.

I mimo početní výhody figuroval kladenský odchovanec v první formaci. S mladíky Barkovem a Huberdeauem, kterým je dohromady 40 let - o tři méně než jejich novému parťákovi, kterému to ale vůbec nevadí.

„Hraju hokej už tolik let, že když přičtete i utkání v Evropě, tak jsem odehrál snad nejvíc zápasů ze všech hokejistů v historii. Mám hodně zkušeností a tady je spousta mladých kluků, přiznám se, že je to pro mě zajímavé,“ prohlásil Jágr.

Jágr zažil v dresu Floridy vítěznou premiéru, bodově se však neprosadil

Číst článek

„V mém věku moc dobře vím, jak mám některé věci dělat, ale už to prostě sám nezvládnu. Takže je jednoduché radit ostatním, mladším hráčům, protože ti na to nohy a ruce stále mají. Je to pro mě zase trochu nový život,“ dodal 43letý útočník.

A spolupráce s hokejisty, kteří by mohli být Jágrovými syny, není pro olympijského vítěze z Nagana jedinou novinkou. Poprvé ho kluboví šéfové vytrejdovali bez konzultace s ním.

„Je to potřetí v mé kariéře, kdy mě vyměnili během sezony. Ale už jsem trochu starší, tak jsem čekal, že za mnou vedení přijde a řekne, jaké jsou nabídky, a zeptá se mě, kam chci jít. Na druhou stranu zase chápu, že ta nabídka byla pro něj tak dobrá, že ji musel přijmout, a ani se mě neptal. Byl to pro mě trochu šok,“ přiznal Jágr.

Jágr naskočil do zápasu bez jediného tréninku

Zdá se, že s chováním generálního manažera New Jersey Lou Lamoriella už se hvězdný hokejista pozvolna vyrovnává. Asi jako se sehráváním s novými spoluhráči v podstatě za pochodu. Na ledě se s nimi potkal poprvé až chvíli před zápasem s Bufallem.

„Bylo to docela bláznivé. Řekli mi to ve čtvrtek ve čtyři hodiny, takže jsem si jen sbalil věci a včera v noci jsem přiletěl sem. Je to fakt těžké, bez jediného tréninku, bez jakékoliv přípravy jít hned do zápasu. A ještě do tak důležitého, protože teď potřebujeme každý bod,“ prozradil.

Po vítězství nad Buffalem teď Jágra a Floridu čeká další domácí duel, tentokrát proti Tampě Bay. „Měli jsme šance a hodně střel, ale musíme dávat víc gólů,“ ví před dalším utkáním hokejista, který hraje za osmý klub zámořské soutěže.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme