V NHL finišují výměny. Nejvýraznější je zatím přesun Jágra, stěhuje se i Gudas

Přestup hokejisty Jaromíra Jágra z New Jersey do Floridy je zatím nejzajímavějším přesunem tohoto období v zámořské NHL. Ale ještě mají agenti a manažeři klubů pár hodin na to se dohodnout, které hráče a kam vymění. Přestupní termín končí v 9 hodin večer našeho času a stěhují se i další Češi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jágr do Panthers, zatím nejvýraznější přesun v NHL

Jágr do Panthers, zatím nejvýraznější přesun v NHL | Zdroj: ČTK

Za největší přesun je zatím označována Jágrova cesta do klubu z Miami a není čemu se divit. Panters oba zápasy s Jágrem v sestavě vyhráli a v tom posledním dnes v noci dokonce český útočník gólem a přihrávkou pomohl k vítězství 4:3 nad Tampou Bay.

„Jágr dal svůj první gól za nás a i výkon byl mnohem lepší, než předtím. Hráli jsme hezky, bylo příjemné na to koukat, vypracovali jsme si dobré šance a dali z toho 4 góly,“ pochvaluje si kouč Gerrard Gallant.

Přehrát

00:00 / 00:00

Končící přestupní období v NHL sleduje redaktor ČRo Martin Charvát

Do týmu získal ještě Danyho Heathlyho, někdejšího kanonýra, kterého vyměnil za Tomáše Fleischmana do Anahaimu.

Pouštní kalifornské město se teď možná stane sídlem českých hokejistů. Za posledních deset let tam hrál jen jeden, ale v minulém týdnu se do Anaheimu nastěhovali hned dva, kromě Fleischmana i Jiří Sekáč.

S jeho výkony je zatím vedení spokojené. „Je to šikovný hráč, první třetinu odehrál velmi dobře, a to ani neznal své spoluhráče. Potřebuje na to pár tréninků," říká trenér Anahaimu Bruce Boudreau.

Druhý zápas, dva body. Jágr táhl Floridu k výhře nad Tampou Bay

Číst článek

Poslední chvíle před koncem přestupního období budou hektické a možná se budou týkat i českých hokejistů. Třeba vedení Arizony chce prodávat, a tam hrají Martinové Erat a Hanzal a Zbyněk Michálek.

Nejaktuálnějším českým stěhováním je přesun Radka Gudase z Tampy Bay do Philadelphie, kde si zahraje s Jakubem Voráčkem.

Nejzajímavější by v následujících hodinách mělo být sledovat dění v Chicagu. Tamní idol a lídr kanadského bodování Patrick Kane se zranil, a protože bude chybět delší dobu, potřebují plnohodnotnou náhradu. Zatím přivedli Fina Timonnena a Kanaďana Vermetta.

„Ano, přišli dva kluci, kteří si uvědomují, že s námi mohou vyhrát Stanley Cup. Těmito kousky jsme zase zaplnili část sestavy, myslím, že nám mohou pomoct," má dobrý pocit kouč Joel Quenneville dobrý pocit, ale do 21 hodin našeho času je také ještě může vyměnit někam jinam.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme