Unesené Češky mohou být v Afghánistánu, naznačují Pákistánci

Do pátrání po dvou Češkách unesených v Pákistánu se údajně zapojí také afghánské jednotky. Pákistán chce sousední zem požádat o pomoc. Antonie Chrástecká a Hana Humpálová zmizely před dvěma lety v provincii Balúčistán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češky unesené v Pákistánu

Češky unesené v Pákistánu | Foto: Profil podporovatelů unesených Češek na Facebooku

S nejnovějšími informacemi přišel pákistánský server Dawn. Podle něj chce pákistánské ministerstvo zahraničí co nejdřív požádat Kábul, aby se do akce zapojil. Je totiž možné, že právě do Afghánistánu únosci dívky odvezli.

Dvě 26leté české dívky unesli neznámí pachatelé v pákistánském Balúčistánu ve čtvrtek 14. března 2013.

Češky mířily do Indie, Pákistánem projížděly. Z místa únosu je skupina osmi až deseti ozbrojenců odvezla terénním automobilem. Únosci s sebou vzali i policistu, jenž ženy doprovázel, později ho ale z auta vysadili.

V červnu 2013 se na internetu objevilo video s unesenými Češkami pořízené údajně v polovině dubna. Na něm se přimlouvají za propuštění pákistánské neuroložky Áfíi Siddíkíové. Ta byla v roce 2010 americkým soudem odsouzena k 86 letům vězení za útok na americké agenty a vojáky.

Pákistánská tajná služba se snaží pravdivost nahrávek ověřit.

Petr Pospíšil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme