Kouzelník Zdeněk Bradáč: Jsem schopen na 100 % předpovědět losování loterie

2. březen 2015

„Považuju se za iluzionistu. Dělám malé a velké iluze, které pro mě představují spojení kouzel a triků. V zásadě pouze předvádím něco, co se zdá být jiné, než je tomu na první pohled. Kouzla, triky a iluze mě baví od dětství,“ říká o sobě Zdeněk Bradáč, který se živí kouzelnictvím. Tomuto oboru se začal věnovat už v 11 letech, kdy začal předvádět nejrůznější kouzla svým spolužákům. Dnes má na kontě více než 25 zápisů v Guinnessově knize rekordů, což ho v tomto ohledu pasuje na nejúspěšnějšího Čecha.

„Po tak dlouhé době, kdy existuje moderní magie, je hrozně těžké vymyslet něco opravdu originálního a zajímavého. Spoustu technik už vzniklo a stalo se mi na začátku několikrát, že jsem měl pocit, že jsem vymyslel něco vlastního. Později jsem zjistil, že taková technika už existuje. Inspirovalo mě mnoho kouzelníků, například David Copperfield, Derren Brown, Hans Klok nebo Criss Angel,“ vyjmenovává Zdeněk Bradáč ty zřejmě nejznámější světové iluzionisty.

Co pro člověka znamená, když se objeví v Guinnessově knize rekordů? Kolik času zabere nastudování triků? Proč se člověk chce stát kouzelníkem a jak je těžké nechat zmizet liberecký Ještěd? Poslechněte si Za vodou s iluzionistou, eskapologem a rekordmanem Zdeňkem Bradáčem.

Zdeněk Bradáč je profesionální český kouzelník, iluzionista, žonglér a eskapolog. Od roku 2009 je nejúspěšnějším českým lamačem Guinnessových rekordů. Má zápis ve více než 25 různých disciplínách. V úniku ze svěrací kazajky překonal i legendárního eskamotéra Harryho Houdiniho. Kromě České republiky vystupuje Zdeněk také v zahraničí, v roce 2008 byl pozván do čínské televizní show, kterou sledovalo zhruba 50 milionů lidí.

autoři: Robert Candra , Martin Melichar
Spustit audio