Stavba termálního parku ve Velkých Losinách jde do finále

3. březen 2015

Několik bazénů, krytých i venkovních, wellness centrum, sauny i brouzdaliště pro děti - to si od května už na vlastní kůži mohou vyzkoušet návštěvníci Velkých Losin. Vzniká tam v Česku ojedinělý termální park.

„Určitě se tam půjdu podívat. Mě to zajímá, jak to bude vypadat, jak to bude s termální vodou. Má to být jedinečný projekt v České republice, tak jsem zvědavá,“ s netrpělivostí očekává otevření thermal parku ve Velkých Losinách Hana Plášková. „Já se na to těším. Já doufám, že to splní to očekávání, že budou jezdit turisté přes celý rok a že to přinese pro obec další možnosti,“ dodává.

Otevření termálu už je na spadnutí. Konečnou podobu dostávají jednotlivé bazény, místo pro odpočinek i bufetové občerstvení.„Tady bude vstup, z každé strany budou turnikety. Každý návštěvník obdrží čipové hodinky, všechno se mu bude načítat a při odchodu z areálu zaplatí. Bude tady také obchůdek, když si lidé zapomenou plavky, ručník, opalovací krém, brýle, tak by tady všechno měli najít,“ představuje areál Martin Plachý, jednatel společnosti, která wellness park bude provozovat.

„V hlavní hale se nachází největší aktivní bazén s divokou řekou, v zadní části vidíme menší relaxační bazén s relaxačními masážními sedátky a lehátky. Je průplavový, takže lidi proplavou ven a to samé budou mít venku. Ve vnitřní části budou tři teploty vody. Ten nejteplejší, léčebný bazének by měl mít teplotu 36 stupňů. Ten nejmenší by měl být s léčebnou vodou. Všude dokola budou lehátka a v prvním patře bude ještě navíc větší odpočinkový prostor,“ doplňuje.

Na zkoušku spustí termál v dubnu, naostro si ho mohou návštěvníci vyzkoušet o měsíc později.

autor: jiz
Spustit audio