Alonso zahájení sezony formule 1 nestihne. Nebude riskovat po nedávném otřesu mozku

Španělský pilot formule 1 Fernando Alonso přijde kvůli otřesu mozku, který utrpěl při nehodě během testování v Barceloně, o start sezony v australském Melbourne, kde se 15. března znovu rozběhne mistrovský seriál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Alonso opouštěl nemocnici s pozitivními zprávami, o Velkou cenu Austrálie ale přijde

Fernando Alonso opouštěl nemocnici s pozitivními zprávami, o Velkou cenu Austrálie ale přijde | Zdroj: Reuters

Alonso v Barceloně havaroval 22. února a následně strávil tři dny na pozorování v nemocnici. A ačkoli jsou lékaři s vývojem jeho rekonvalescence spokojeni, zúčastnit se podniku v Melbourne mu nedoporučili.

„Lékaři doporučili Fernandovi co nejvíce omezit hrozbu dalšího možného otřesu. Jde o to minimalizovat možnost postkomočního syndromu, což je běžné při léčbě sportovců po otřesech,“ uvedl McLaren v prohlášení.

Dvojnásobný mistr světa si na obnovenou premiéru v barvách McLarenu bude muset počkat do 28. března, kdy se pojede Velká cena v malajsijském Sepangu.

Namísto Alonsa usedne do monopostu McLaren Kevin Magnussen. Dánský pilot před touto sezonou musel španělské hvězdě přenechat pozici a přesunul se do role náhradního a testovacího jezdce.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme