Pařížský supermarket vystavil fotky zlodějů. Někdo je ale ukradl

Jistý supermarket v klidné části Paříže se potýká s náporem zlodějů. Na velkou tabuli proto vyvěsil patnáct fotografií z bezpečnostních kamer s popisem pachatelů i věcí, které odcizili. Obchod se stal rázem populárním a psaly o něm všechny francouzské noviny. Dnes ráno ale i tuto desku někdo ukradl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pařížský supermarket, který vyvěsil do výlohy fotografie zlodějů

Pařížský supermarket, který vyvěsil do výlohy fotografie zlodějů | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Když se obdobná tabule s fotografiemi zlodějů objevila u jednoho ze supermarketů v Česku, okamžitě se proti tomu ozval Úřad pro ochranu osobních údajů.

Ve Francii případ vyvolal nejednoznačné reakce. Jedna skupina lidí postup obchodu schvalovala a říkala, že je to jediná možnost obrany proti zlodějům a že už se v tomto obchodě alespoň neobjeví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kuriózní případ, týkající se jednoho pařížského supermarketu, přiblížil tamní zpravodaj Českého rozhlasu Jan Šmíd

Podle policejního úřadu však vyvěšení fotografií údajných pachatelů nebylo úplně v souladu se zákonem. To si zřejmě myslelo i vedení Carrefouru, které zaměstnancům zmíněného obchůdku nařídilo, aby tabuli s fotkami odstranili. Než tak ale stihli učinit, někdo ji ukradl.

Mnozí ve Francii soudí, že není na supermarketu, aby domnělé zloděje soudil. Mají za to, že záběry z kamer měl poskytnout policii, aby vše prošetřila, a o případné vině rozhodl soud.

Zaměstnanci supermarketu jsou přesto s efektem svého činu spokojení. Zlodějům je teď už prý aspoň jasné, že jsou snímáni bezpečnostními kamerami, což by je od dalších krádeží mohlo odradit.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme