Kellovský zůstává ve vazbě

Havířovský podnikatel Petr Kellovský zůstává ve vazbě. Rozhodl o tom ostravský soud, který zamítl jeho propuštění na kauci. Kellovského hledal řadu měsíců Interpol. Policisté ho dopadli na chatě poblíž Žermanické přehrady. Ukrýval ho bývalý policista. Je stíhán společně s šesticí mužů pro přípravu stamiliónových podvodů s falešnými šeky neexistující banky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kellovský

Petr Kellovský | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Petr Kellovský ve své žádosti o propuštění z vazby neupřesnil výši kauce. Podle jeho obhájce byl odhodlaný zaplatit i miliónovou částku. Soudce Michal Benda vysvětlil, proč obviněný zůstal za mřížemi. "Podle názoru soudu nadále trvá důvod vazby, tedy obava, že v případě pobytu na svobodě by uprchl nebo se skrýval. Dále jsem měl za to, že za situace a okolností, které byly zjištěny, by peněžitá záruka nenahrazovala institut vazby účinným způsobem."

Kellovského obhájce Tomáš Štípek chce žádat o propuštění svého klienta z vazby znovu za dva týdny. "Ta žádost se může opakovat po 14 dnech od rozhodnutí." Policistu Jiřího Vidmocha, který Kellovského ukrýval na své chatě, už soud potrestal. Za nadržování mu vyměřil roční podmínku.

Policie stíhá Kellovského společně s dalšími lidmi. Ze zemí bývalé Jugoslávie podle policie získali falešné šeky neexistující americké banky Security Pacific National Bank v hodnotě zhruba 850 milionů korun. Šeky měli v úmyslu udat v pobočce Deutsche Bank ve Švýcarsku. Ceniny vytiskla zločinecká organizace. Postupně je šířila po Evropě. Podle policie šlo o jeden z největších podvodů v historii české kriminalistiky.

Markéta Kaclová, Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme