Po operaci nádoru už Irgl trénuje, přemýšlí i o účasti v play-off

Hokejový útočník Zbyněk Irgl trénoval poprvé od operace nádoru na ledvině s Třincem. Tým vítěze Prezidentského poháru musel nuceně na tři měsíce opustit, když mu lékaři náhodou našli na ledvině nádor. Následovala operace a náročná rekonvalescence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zbyněk Irgl po operaci poprvé trénoval s Třincem

Zbyněk Irgl po operaci poprvé trénoval s Třincem | Zdroj: ČTK

„Šel jsem váhově o kilo dolů. První 14 dní po operaci byl problém si umýt zuby. Hned jsem šel zpátky na lůžko hodinu a půl jsem spal. Bylo to psychicky hodně náročné. Člověk je zvyklý se hýbat a že tělo něco vydrží, najedou úplně odešlo. To bylo asi nejhorší,“ vzpomíná Zbyněk Irgl.

Nejtěžší okamžik ale přišel až po operačním zákroku. „Měl jsem ještě jeden problém, musel jsem na další operaci a to mě stálo spoustu sil,“ prozradil reprezentační útočník. Nad ukončením profesionální kariéry však Zbyněk Irgl nepřemýšlel.

Přehrát

00:00 / 00:00

První trénink Zbyňka Irgla po náročných operacích sledoval také reportér ČRo Radim Sajbot

Měsíc po operaci se začal hýbat. Pro začátek bohatě stačilo 10 nebo 15 dřepů, po kterých následoval odpočinek. V té době mu nejvíc psychicky pomáhala rodina, kamarádi, ale také fanoušci, kteří jméno vicemistra světa z Rigy vyvolávali pravidelně i na jiných extraligových stadionech.

„Obrovsky mě překvapilo, co se dělo. Ta podpora všech lidí okolo hokeje. Když člověk viděl, že člověk přijel do Pardubic, kde většinou všichni pískají a nadávají, a teď roztáhli velký billboard, tak to člověk chytlo u srdce. Všem musím říct obrovské díky,“ dodává dojatý hokejista.

Brusle obul poprvé před měsícem, rád by si zahrál v play-off. „Nevím, jak tělo snese tréninkovou zátěž. A zápas je úplně o ničem jiném. Psychické a fyzické vypětí je extrémní. Musíme zvážit, jestli je to pro tělo dobře a zvládne to,“ přemýšlí Zbyněk Irgl.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme