Evropa neuvažuje o dalších půjčkách Řecku, tvrdí šéf EK Juncker

Evropská unie zatím další záchranný program pro Řecko nechystá. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker tak odmítl spekulace o nových plánovaných půjčkách. Řecké státní pokladně podle německých médií dochází hotovost a nemá na březnové splátky dluhů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker | Foto: European Parliament

Řecký ministr financí Janis Varufakis se proto chystá v pondělí představit první část reforem, aby odblokoval část peněz schválených v únoru. Právě na reformy se teď proto musí Řecko podle Junckera soustředit.

Debata o třetím záchranném balíku pro Řecko je teď podle šéfa komise Junckera jen spekulací, o které nemá cenu se bavit.

Současný záchranný program Řecku vyprší v červnu. Atény ale podle španělského ministra financí nemají příliš velkou šanci, že se do té doby postaví na vlastní nohy.

Jen teď v březnu musí Řecko zaplatit dlužných v přepočtu 165 miliard korun s první splátkou už v pátek. Tolik ale Řecko podle německého listu Frankfurter Allgemeine ve státní pokladně nemá.

Vláda si proto prý musela krátkodobě půjčit hotovost ze svých vlastních důchodových fondů.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme