V Česku zkrachovala letos první cestovní kancelář - Duhové Alpincentrum

Ostravská cestovní kancelář Duhové Alpincentrum zkrachovala. V zahraničí má aktuálně přes 20 klientů. Ministerstvo pro místní rozvoj potvrdilo, že kancelář byla pojištěná a lidé o své peníze nepřijdou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařské středisko Sternstein

Lyžařské středisko Sternstein | Foto: Martin Řezáč

Sídlo cestovní kanceláře Duhové Alpincentrum je v jednom z obytných domů v Nádražní ulici. Na zazvonění nikdo nereaguje. Více štěstí už jsme měli na telefonu.

„Zdraví mi neumožnilo pracovat tak jako dříve. Je mi 62 let, jsem nemocný, dva měsíce jsem se nemohl pohybovat. Tam nastal výpadek, který jsem nebyl schopný nějak dohnat,“ řekl majitel cestovní kanceláře Karel Matysík.

Pobyty 24 klientů, kteří jsou v zahraničí a dalších tří, kteří odjíždějí o víkendu, jsou podle něj uhrazeny. Další závazky pokryje pojistka.

„Union pojišťovna, u které byla cestovní kancelář pojištěna pro případ úpadku, potvrdila, že všichni klienti budou řádně odškodněni v souladu se zákonem,“ potvrzuje mluvčí ministerstva pro místní rozvoj Veronika Varóši.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme