V kauze kolem MO vypovídali další svědci. Obviněné vyšetřuje policie na svobodě

Čtyři obvinění v kauze údajně nezákonného převodu majetku na ministerstvu obrany jsou zatím vyšetřovaní na svobodě. Podle žalobce nyní není pro vazbu důvod. V souvislosti s případem policie vyslechla další svědky, mezi nimi i bývalého sekretáře ministerstva obrany Jana Vylitu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo obrany

Ministerstvo obrany | Foto: Filip Jandourek

Policie zatím obvinila čtyři lidi z „porušení povinnosti při správě cizího majetku“ a „zneužití pravomoci úřední osoby“.

Podle informací, které v minulých dnech zveřejnila tuzemská média, mezi obviněné patří bývalý ředitel VOP CZ v Šenově u Nového Jičína Adolf Veřmiřovský a exředitel někdejší armádní Agentury pro nakládání s nepotřebným majetkem Josef Lachman a jeho zástupce Roman Pavlík. Policie stíhá také brigádního generála Vladimíra Halenku, který velí veškeré české vojenské logistice.

Policie se zajímá o obchody s vojenskou technikou, mimo jiné o prodej třiceti motorů do tanku typu T-72. Úředníci údajně věci prodali za nižší ceny, než za jaké je prodat mohli.

Skupinu manažerů kolem ministerstva obrany vyšetřovatelé podle informací MF Dnes delší dobu odposlouchávali.

Kriminalisté v souvislosti s případem vyslechli také Jaroslava Strnada a Petra Kratochvíla, zástupce zbrojařské skupiny Excalibur Group, která se měla na nelegálních obchodech podílet. Tito lidé však obvinění nejsou.

ČTK, kov, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme