Zaměstnanci jemnické radnice zkrásní, dostávají příspěvek na úpravu zevnějšku

V Jemnici radní schválili pro své zaměstnance příspěvek na úpravu zevnějšku. 500 korun na den dostanou ti, kteří vystupují při obřadech a slavnostech. Žádné jiné město na Třebíčsku však tak vysoké náhrady nemá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jemnice

Jemnice | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Většina obyvatel Jemnice o novém příspěvku na úpravu zevnějšku vůbec neví. Když se to dozvídají, jsou z toho v rozpacích.

„Když děláte obřad, musíte u toho nějakým způsobem vypadat,“ vysvětluje ale nezávislý starosta Jemnice Petr Novotný a dodává:

„Bohužel se tento příspěvek netýká starosty a místostarosty, kteří si musejí svoje zevnějšky šlechtit ze svého. Je to příspěvek především pro dámy - pro paní matrikářku, pro paní, která tam přednáší básně, pro paní, která tam hraje na klávesy.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Zaměstnanci jemnické radnice mají nárok na příspěvek na úpravu zevnějšku. Natáčel o tom Michal Malý

Jemnice je v tomto ovšem ojedinělá. Žádné jiné město na Třebíčsku příspěvek na úpravu zevnějšku pro osoby činné při obřadech a slavnostech v takové výši nemá.

Nad existencí takového příspěvku se podivuje i mluvčí městského úřadu v Třebíči Irini Martakidisová:

„Třebíč zaměstnancům, kteří se účastní obřadů nebo akcí, kde by měli vypadat dobře, nic nevyplácí.“

Jemnická kronikářka a zastupitelka za ČSSD Jana Jánská, která sama vystupuje na společenských akcích a tím pádem má na příspěvek nárok, v tom však žádný problém nevidí.

„Kadeřnice vás stojí nejméně 400 korun. Takže si nemyslím, že by to byla nějak horentní suma,“ uvádí.

Daleko štědřejší než v Jemnici jsou ovšem v parlamentu. Poslanci a senátoři mají nárok na měsíční ošatné v řádu několika tisíců.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme